ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

"Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Νότα Κυμοθόη

"Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Νότα Κυμοθόη
Δοκίμια
Παρουσίαση Βιβλίου

Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, έγινε η Παρουσίαση του βιβλίου Νότα Κυμοθόη "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Δοκίμια εκδόσεις Οι Αινιάνες, στην Govedarou Art Galery Θεσσαλονίκη. Στην εικόνα ο Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης Πρόεδρος εκδοτών βιβλίων Β. Ελλάδος, η Νότα Κυμοθόη λογοτέχνης και ζωγράφος συγγραφέας του βιβλίου, ο Αλέκος Δαφνομήλης Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Β. Ελλάδος κι Αντιπρόεδρος Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Νατάσα Γκοβεδάρου εικαστικός και γκαλερίστας της αίθουσας Τέχνης Govedarou Art Gallery και ο Σωκράτης Δεληβογιατζής Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο φαντασιακό Εκδότης- Διευθυντής Σύνταξης του Φιλοσοφείν!..
Ο Αλέκος Δαφνομήλης προλογίζει την παρουσίαση και το βιβλίο στην κατάμεστη αίθουσα, όπου οι παρευρισκόμενοι είναι εκλεκτοί των Γραμμάτων και του Λόγου της Φιλοσοφίας, της Νομικής, των Καλών Τεχνών, της Δημοσιογραφίας, της Διδασκαλίας σε σχολεία, άνθρωποι φιλότεχνοι και αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης, που αγαπά το καλό βιβλίο!!!
                                                   
Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου μιλάει παρουσιάζοντας το βιβλίο της Νότας Κυμοθόη "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" με μια φιλοσοφική κι εμπεριστατωμένη ανάπτυξη σκέψης, που πραγματικά συγκινεί. 
                                                  
Η Νότα Κυμοθόη μιλάει για το βιβλίο της "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" εξηγώντας ακριβώς αυτό, το αρχαίο ελληνικό σύμβολο της αρχαίας ελληνικής τετρακτύος, χτισμένο επάνω στον ιερό ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην ελληνική νήσο Πάρο. Εξηγώντας κρυμμένες αλήθειες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, της ελληνικής γλώσσας και των όσων σκεπάσθηκαν με μαεστρία για τους ΕΛ, δηλαδή τους αρχαίους Έλληνες της αρχαίας Ιερής Δύναμης των Ιερών Μυστών, στην περιοχή Ελάμ του σημερινού Ισραήλ, σε μια αρχαία εποχή, όπου έγινε η μεγαλύτερη γενοκτονία. 

                                      Σ
                                      Ο
                              Σ Ο Φ Ο Σ
                                      Ο
                                      Σ
                                                      
Μια γενοκτονία, για την οποία αναφέρεται μέσα στο βιβλίο της και για να την τονίσει, την γράφει επίτηδες με δυο "ν".  Με ευκολία μεγίστη, αναλύει τους κώδικες της ελληνικής γλώσσας και τη μεγίστη σημασία των ελληνικών λέξεων, όπου η κάθε μία, αποτελεί έναν μοναδικό κώδικα ιδιαιτέρου σημασίας. Μιλάει από στήθους, αγκαλιάζοντας την αρχαιότητα δημιουργίας του ελληνικού Λόγου έως τις ημέρες μας κι εξηγώντας το πως δημιουργήθηκε ο ισόπλευρος ελληνικός σταυρός και γιατί πάνω σε αυτόν σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός. Γιατί ο Ιουδας χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο το Χριστό και τι ακριβώς συμβολίζει ως κωδικός. Εξηγεί τι σημαίνει "Λ" και τι "λ", εξηγεί τι σημαίνουν οι 16 ακτίνες του 16άκτινου Ήλιου της Βεργίνας, ιερό οικόσημο και σύμβολο των Ιερών Μυστών και Μακεδόνων, λόγω του τελευταίου Έλληνος Μύστη Μεγάλου Αλεξάνδρου!Και αυτός ο κωδικός των λέξεων έχει σχέση με την αρχαία Αρκάιμ και δεν είναι τυχαίο, όπου οι Ρώσοι ορθόδοξοι έχουν το διπλό σταυρό, ενώ ο ένας συμβολίζει τον αρχαίο ελληνικό σταυρό των αρχαίων Ελλήνων και ο άλλος το αρχαίο ελληνικό σύμβολο, πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός εκουσίως. Για να μη χαθεί, ακριβώς αυτή η ιερή ελληνική μυσταγωγία, δηλαδή ο ιερός κύκλος των αρχαίων Ελλήνων, οπού κλείνει κάθε 9 έτη. Μίλησε ακριβώς γι΄αυτό το αρχαίο ελληνικό φως, το κωδικοποιημένο μέσα στην ελληνική γλώσσα με ήχους από την εποχή του Δευκαλίωνα και της Πύρας, από τις φυλές των παιδιών τους Ίωνα (Ίωνες), Δώρου (Δωριείς), Αίολου(Αιολείς), Αμφικτύονα (ιερές Αμφικτυονίες). Μίλησε για αυτό το Θεϊκό της ένωσής τους σε ιερό σταυρό Α, Δ, Β, Ν, οπού τους συνδέει επάνω στη γη για το αιώνιο άμωμον κυκλυκώς σε έναν βωμό, αιώνιο ομόαιμο, αιώνιο ομόθρησκο, αιώνιο ομόγλωσσο κι αιώνιο ομότροπο! Σε μια αιώνια έννοια ΣΟΦΟΣ 

όπου η έννοια αυτή διαβάζεται από την αρχή κι από το τέλος! Είναι ακριβώς ο αρχαίος ελληνικός σταυρός:
                                                        Σ
                                                        Ο
                                                Σ Ο Φ Ο Σ
                                                        Ο
                                                        Σ
                                                       
Μίλησε για την έννοια Λόγος κι εξήγησε τι ακριβώς σημαίνουν στο φωτοστέφανο του Ιησού Χριστού, τα γράμματα "Ο Ω Ν" και έκανε μια μικρή αναφορά για τη νήσο Καλυψώ που έγινε Λειψοί, 

μιλώντας για του Λοκρούς, για το Λ της Λεβάδειας, της Ελάτειας και της Λαμίας με αναφορά στο Λεωνίδα το Σπαρτιάτη κι εξηγώντας ακριβώς αυτό το 1 στη δική της διαδρομή αλλά και τη διαδρομή της γνώσης της σχετικά με το πως ορίζεται το Πατήρ Υιός Άγιο Πνεύμα!
Νους Όλων Τετρακτύς Άλιος Κάθοδος Υπάρξεων Μητρός Όλων Θεός Όλων Ήλιος υπογράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.
Και έκλεισε αναλύοντας κι ευχαριστώντας την Κατερίνα Γιαννακοπούλου, τον Αλέκο Δαφνομήλη και τη Νατάσα Γκοβεδάρου καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, κληρώνοντας το βιβλίο της οπού ήταν επάνω στην έδρα που μιλούσε.
Το κέρδισε ο ευρισκόμενος στην αίθουσα Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης  το οποίο και του το υπογράφει η συγγραφέας του Νότα Κυμοθόη!
Νότα Κυμοθόη:Εικαστικός και Λογοτέχνης
(Μέρος από την ομιλία μου στην παρουσίαση του βιβλίου μου στη Θεσσαλονίκη)
Πνευματικά δικαιώματα © 2017 Νότα Κυμοθόη

"Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Νότα Κυμοθόη © Νότα Κυμοθόη