ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Νότα Κυμοθόη "ΣΧΕΣΕΙΣ"...Από το βιβλίο μου Η ΛΥΤΡΩΣΗ"



Νότα Κυμοθόη
"ΣΧΕΣΕΙΣ"...Από το βιβλίο μου Η ΛΥΤΡΩΣΗ 

Τι μεγάλη δυστυχία να υποκρίνονται οι άνθρωποι!..Βλέπω τα πρόσωπά τους και δακρύζω...

  "...Μου προκάλεσαν φρίκη οι σχέσεις των ανθρώπων. Η Ευνομία άφησε κάτι από τον πόνο της στην ψυχή μου. Έναν πόνο σακατεμένων σχέσεων. Τραυματισμένων ανθρώπων, που περιφέρονται σ΄ έναν γύρο θανάτου, δίχως να γνωρίζουν που πάνε και γυρίζουν γύρω-γύρω, ρισκάροντας την αντοχή τους.
   Τι μεγάλη δυστυχία να υποκρίνονται μέσα σε μια σχέση γάμου! Πως μπορούν οι άνθρωποι και συμβιώνουν έτσι, σκεπτόμενοι την ευκαιρία της απόδρασής τους; Σαν να είναι φυλακισμένοι. Τους λυπάμαι όλους αυτούς, που δεν πάσχισαν να γίνουν απλοί, τόσο, όσο να σκύψουν ο ένας πάνω από την ανάσα του άλλου και να δεχτούν ο ένας τον άλλον έτσι, όπως είναι. Τι σημαίνει δηλαδή συμβιώνω; Πικρίες καταχωνιασμένες είχε η Ευνομία. Οργή και άσχημα συναισθήματα που κουβαλάει μέσα της και νομίζει πως ο άλλος δεν καταλαβαίνει. Τι κόσμος!
   Αλλά πάλι, η καημένη η Ευνομία. Μου άνοιξε την καρδιά της. Ξαλάφρωσε! Έ...λίγο είναι αυτό; Κάθισα και την άκουσα. Δυο ολόκληρες ώρες μου μιλούσε. Μοίρασε τον πόνο της μαζί μου. Τώρα κουβαλάω ένα μέρος του κι εγώ. Τι είναι οι σχέσεις μας με τους άλλους; Εμείς είμαστε οι άλλοι. Αν εμείς είμαστε καλά, τότε θα νιώθουν και οι άλλοι μαζί μας καλά. Μερικές φορές το συνειδητοποιούμε αυτό. Άλλες όμως όχι, γιατί μας πιάνει μια απληστία και βλέπουμε τους άλλους σαν μυρμήγκια. Ίσως γιατί οι άνθρωποι είναι καλοπερασάκηδες και εύκολα εξελίσσονται σε σκληρούς ατομιστές. Πάντα γυρεύουν από τους άλλους να παίρνουν, δίχως να δίνουν τίποτα."

Από το βιβλίο μου Η ΛΥΤΡΩΣΗ, εκδόσεις ίαμβος 2007


(Η συνέχεια στις σελίδες του, διαβάστε το, όσοι δεν το έχετε διαβάσει...)
Πνευματικά δικαιώματα © 2015 Νότα Κυμοθόη