ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Νότα Κυμοθόη " Οι αλλαγές μετά τον Covid-19"

Νότα Κυμοθόη "Οι αλλαγές μετά τον Covid-19"
      Η κάθε εποχή μεγάλων αλλαγών έχει εντάσεις, καθώς το παλιό εξαφανίζεται και έρχεται κάτι νέο. Οι ανθρώπινες κοινωνίες επάνω στη Γη, έχουν στην εποχή μας αλλάξει, καθώς η παλιά ομοιογένεια που υπήρχε στις κοινωνίες μιας πόλης ή ενός χωριού, δεν υπάρχει πια. Άνθρωποι από διάφορες χώρες έχουν μετακινηθεί ή μετακινούνται συνεχώς. Η Γη, ένας πλανήτης όπου στην αρχαιότητα οι Έλληνες την ονόμαζαν Γαία, λαμβάνει και πάλι σημασία μεγάλη, καθώς η πανδημία έχει δημιουργήσει θέματα πολλά. Τα περισσότερα είναι γνωστά στους ανθρώπους, γιατί καθημερινά γίνονται παγκοσμίως ανακοινώσεις. Όμως δεν είναι μόνον η πανδημία και το θέμα Υγείας, που αποτελεί την κορωνίδα του θέματος. Είναι κι όλα τα άλλα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση και τις ανάγκες των ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη. 
    Η Μεγάλη Μητέρα Θεά Πάντων είναι ο τόπος και η ενέργεια του κάθε τόπου, στον οποίον οι άνθρωποι επιθυμούν να ζήσουν. Πόσο αίμα, πόσοι πόλεμοι και πόση βία έχει ποτίσει τη Γαία; Κι αν κάποιος σκεφτεί με καθαρή σκέψη θα κατανοήσει πως οι άνθρωποι ανήκουν  όλοι στη φυλή των ανθρώπων, αλλά ο τρόπος ανατροφής και η παιδεία του καθενός διαφέρει.
   Η Εποχή μας είναι μια Εποχή που οι ανισότητες του παρελθόντος έρχονται να βρουν ισορροπία. Υπάρχει μεγάλη αναταραχή, καθώς η επανάσταση των μαύρων που ξεκίνησε από την Αμερική, μετά την απάνθρωπη δολοφονία του Georgw Floyd, εξαπλώνεται σε όλες σχεδόν τις χώρες. Γιατί η "βια" υπάρχει σε όλες τις χώρες και έφτασε πλέον ο "κόμπος στο χτένι", που λέει και η λαϊκή παροιμία. Οι θρησκείες και η πολιτική με την στρατιωτική κι αστυνομική εξουσία, και με σύμμαχο κι άλλες εξουσίες μιας χώρας, αποτέλεσαν τρόπους δύναμης. Στις ημέρες μας αυτό αλλάζει.
     Οι άνθρωποι κατανοούν πως οι θρησκείες δημιουργήθηκαν από ανθρώπους κι ομάδες ανθρώπων, για να ελέγχουν και να κρατούν το ανθρώπινο "κοπάδι" σε έλεγχο. Κι ενώ μιλάνε γι΄αγάπη, αδίστακτα δρομολογούν διαχωρισμούς. 
       Στην άνω εικόνα, βλέπουμε τη Μεγάλη Μητέρα Θεά σε ένα άγαλμα από την περιοχή Βέρμιο της Ελλάδας. Παλιότερα ονομαζόταν και Δόξα αυτή η σπουδαία οροσειρά της Μακεδονίας. Καταλαμβάνει τμήμα του νομού Ημαθίας, του νομού Κοζάνης και του νομού Πέλλας. Μια περιοχή μεγάλης ιστορικής σημασίας, η οποία εξαφανίστηκε στην πορεία των χρόνων, καθώς ο χριστιανισμός δεν άφησε ίχνη από την αρχαιότητα. Η καρδιά της Μακεδονίας όπου η αρχαιότητα σκεπάστηκε με σχέδιο επιμελώς και ενώ κόπτεται ο ελληνισμός σήμερα, για το Μέγα Αλέξανδρο, η γενέτηρά του η Πέλλα, ολοσχερώς εξαφανίστηκε από τον Παύλο. Η ελληνική παιδεία άπλωσε σκοτεινάγρα με σχέδιο, ώστε να λησμονήσουν οι νεοέλληνες την αληθινή τους ιστορία. Οι Μακεδόνες κι ο Μέγας Αλέξανδρος, η ελληνική Γη και η αρχαία ελληνική γνώση και ιστορία, οπού εξαφανίστηκε από την Αβραμολογία κι αγιολογία...
                                                   

    Αρχαία Πέλλα, ένα ιστορικό μέρος, όπου πρέπει όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να  επισκεφτούν, να γνωρίσουν και να λάβουν γνώση για τη μεγίστη καταστροφή όπου έγινε. Όχι άλλη πνευματική ΒΙΑ στην αρχαία ελληνική γνώση, η οποία υπάρχει σκόρπια παντού.