ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Νότα Κυμοθόη "Γράμμα στην Ελλάδα"

Photography and writerNota Kymothoe© Νότα Κυμοθόη

Nότα Κυμοθόη "Γράμμα στην Ελλάδα"

Αύγουστος 21 του έτους 2018 κι είναι μια ιστορική ημέρα η σημερινή, καθώς η χώρα μας Ελλάδα και πατρίδα μας, βγαίνει επίσημα από τα Μνημόνια=διαρκής υπενθύμιση υποχρεώσεων και δεσμεύσεων, που υπέγραψαν το 2011, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος. Α. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης.
Μηνομόνια=κατάλογοι καθηκόντων με διατάγματα, ονόματα και υποχρεώσεις με μητρώο. Ως λέξη προέρχεται από την ρίζα μνήμων του ρήματος μιμνήσκω και μιμνίσκομαι=θυμάμαι, δηλαδή τα "μνημόνια" ήταν μια συνεχής υπόμνηση, δηλαδή ένας κατάλογος από έγγραφα γεγονότων και καταστάσεων οικονομικού χαρακτήρα, που περιείχε διεκδικήσεις, περιγράφοντας τις πράξεις κάποιων και τις υποχρεώσεις τους, τις οποίες είχαν ξεχάσει. Και αν δούμε ποιοι ήταν αυτοί, οι οποίοι στη χώρα Ελλάδα είχαν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους τόσα χρόνια, δεν έχουμε παρά να ανατρέξουμε στις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν αυτήν τη χώρα.
1. Από το 1974-2011 κυβερνούσαν εναλλάξ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ!
2. Από το 2011-2012 όπου υπογράφτηκαν τα "μνηνόμια" κυβερνούσαν την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ+Ν.Δ.+ ΛΑΟΣ
3. Από το 2012-2013 όπου υπογράφτηκαν κι άλλα "μνημόνια" κυβερνούσαν την Ελλάδα Ν.Δ.+ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
4. Από το 2013-2015 όπου ψηφίστηκαν κι άλλα "μνημόνια" κυβερνούσαν την Ελλάδα Ν.Δ+ΠΑΣΟΚ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΉΤΑΝ:
1)Οικονομικά σκάνδαλα
2)Χρέη
3)Κλεψιές του δημοσίου χρήματος και των δημοσίων ταμείων
4) Μνημόνια
5)Καταστροφή του ελληνικού λαού, θάνατοι, αυτοκτονίες, κλείσιμο επιχειρήσεων, πείνα, μεταναστεύσεις, μιζέρια, χειραγωγήσεις θρησκευτικού χαρακτήρα, απεργίες, καταστροφές σε επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, απολύσεις, χαμηλοί μισθοί ή ανύπαρκτοι, κλοπή των ενσήμων των εργαζομένων από τους επιχειρηματίες οι οποίοι κορόιδευαν εργαζόμενους και ΙΚΑ δίχως ν΄αποδίδουν στον εργαζόμενο τις αμοιβές του, μήτε τα ένσημά του.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός το 2015 ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Προσπαθεί ο Τσίπρας μαζί με όλο του το επιτελείο της συγκυβέρνησης να βάλει μια σειρά σε όλη την αταξία των προηγούμενων ετών...
Σήμερα λοιπόν, μετά από όλα αυτά, μόνον με 3 χρόνια διακυβέρνησής του κατορθώνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό οικονομικών κο Τσακαλώτο, να βγάλουν τη χώρα Ελλάδα από τα "μνημόνια" με όλη τη βοήθεια του ελληνικού λαού. Δηλαδή ο ελληνικός λαός γονατισμένος μέσα σε φόρους που του έχουν επιβληθεί από όλες τις πριν κυβερνήσεις με τα μνημόνια που ψήφισαν, σήκωσε και σηκώνει όλο το βάρος όλων των προβληματικών κυβερνήσεων από το 1974 έως το 2015 των κυβερνήσεων δηλαδή Ν.Δ.+ΠΑΣΟΚ+ΛΑΟΣ+ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο αύριο, από την πλευρά μου "ευχαριστώ" όλους αυτούς, οπού με δίδαξαν τι θα πει "ντροπή", "πόνος", "πείνα", "ανεργία", να είμαι από την Ελλάδα του υπέρλαμπρου ελληνικού πολιτισμού και με όλα τα "Οικονομικά Σκάνδαλα" που διέπραξαν, άνθρωποι τους οποίους πιστέψαμε κάποτε και ψηφίσαμε και θα ΤΟΥΣ παρακαλέσω πολύ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΣΞΕΙΣ ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ με ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ την ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ή ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ μέσα ΣΕ ΟΦΣΟΡ ή "βολεύτηκαν" μέσα σε ομάδες ΜΚΟ.
Επειδή όμως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι κι επειδή ο καθένας έχει δυνατότητες να γίνει καλύτερος άνθρωπος, προσωπικά τους εύχομαι "καλή φώτιση".

Ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο μέλλον, από αυτό του παρελθόντος, ας προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε συνεπείς στο παρόν με τις υποχρεώσεις μας και καλύτεροι άνθρωποι ο ένας προς τον άλλον! Ευχαριστώντας όλους όσους με βοήθησαν στις δύσκολες ημέρες αυτών των χρόνων, εύχομαι καλύτερες ημέρες και καλύτερα χρόνια για τα παιδιά μας και για όλη την Ελλάδα κι όλους τους Έλληνες κι όλες τις Ελληνίδες, όπου κι αν κατοικούν.
Ευχαριστώντας αυτήν την Κυβέρνηση, οπού δίχως επάρσεις και δίχως events πολυτελείας με όσα γίνονταν κι είχαν συνηθίσει οι κυβερνώντες στο παρελθόν, εύχομαι να συνεχίσει το έργο νοικοκυρέματος στο πριν ελληνικό κράτος της "ρεμούλας" κι ας γίνει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ μέσα στην ίδια μας τη χώρα, υπολογίζοντας τους νόμους και τους θεσμούς, όπως τους υπολογίζει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα στο εξωτερικό κι ας γίνει κι ο κάθε ευρισκόμενος ως "επισκέπτης" στη χώρα αυτή, εκείνος, οπού θα τιμήσει το χώρο και τον τόπο, στον οποίο βρίσκεται και ως "νέος φιλέλλην" να δημιουργήσει τη διαφορά στο παρόν αλλά και στο μέλλον της ανάπτυξης αυτής της χώρας.
Ο ελληνικός λαός, έχει περάσει πολλές φουρτούνες, πολλές μάχες έχει δώσει, πολλές νίκες έχει γευτεί κι είναι ένας άξιος λαός, να επιλέγει κάθε φορά ως Κυβερνήτη του, αυτόν οπού αξίζει να πάει τη χώρα μπροστά στο μέλλον με επιτυχία κι όχι να τον φορτώσει με νέα προβλήματα.

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 Η ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!

Oι πληγές όπου έχουν αφήσει τα "μνημόνια" στην πατρίδα μου, μετράνε για τον κάθε Έλληνα και για την κάθε Ελληνίδα χωριστά κι αποτελούν "γνώση" και "μαθήματα" επιβίωσης, αλλά και "μαθήματα ανθρωπιάς", "μαθήματα κοινωνικής συμπεριφοράς" σε μια χώρα, η οποία δεν διδάχτηκε ποτέ μήτε το "παρακαλώ" ως τρόπο ευγένειας, αλλά μήτε το "ευχαριστώ", με το ίδιο πάθος που διδάχτηκε το "ψέμα", την "απάτη" και τους "προφήτες της παλαιάς διαθήκης" με χειραγώγηση και "ευλογίες", ποδοπατώντας την ίδια στιγμή, όλες της αρχαίες ελληνικές Αρετές και καταστρέφοντας την υπέρλαμπρη αρχαία ελληνική σκέψη και φιλοσοφία με "τιποτένιο" σχέδιο.
Η αλλαγή οπού ήρθε και συνεχίζεται στη χώρα Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως θα δυναμώσει το ανθρώπινο γένος, ώστε να μη είναι οι άνθρωποι "μισάνθρωποι" για θέματα κομματικά, μήτε για θέματα θρησκευτικά.
Ο ΘΕΟΣ δεν επιβάλλεται και κάποιοι ίσως τον αντιλαμβάνονται διαφορετικά από τον άλλον. Κανείς λοιπόν δεν έχει κανένα δικαίωμα να ράβει κανέναν, "κουστουμάκι με γραβάτα" στα μέτρα του.
Υπάρχουν άνθρωποι "χωρίς γραβάτα" που είναι πολύ καλύτεροι από εκείνους που φοράνε "μεταξωτές" γραβάτες και κουστούμια ακριβά, κι εύχομαι να μοιάσουν στο ήθος και στις Αρετές σε αυτούς, που δε "φοράνε γραβάτα".
Καλημέρα Ελλάδα, αγαπημένη μου πατρίδα.
Νότα Κυμοθόη




.


Δεν υπάρχουν σχόλια: