ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Νότα Κυμοθόη "Φίλοι ή εχθροί του Θεού"Δοκίμιο

Νότα Κυμοθόη "Ο Συμπαντικός Νους"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Φίλοι ή εχθροί του Θεού"
    Οι άνθρωποι στην πορεία της ζωής τους επάνω στη Γη, προσπαθούν να έχουν καλές σχέσεις και να δημιουργούν φιλίες με ανθρώπους, όμοιους με αυτούς σε θέματα σκέψης. Τα μάτια του σώματος έχουν ορισμένο οπτικό πεδίο, σύμφωνα με το οποίο αναπτύσσεται και το πνευματικό πεδίο, όσων δεν φροντίζουν να μελετούν και να παιδεύουν το πνεύμα τους με την "καλή" γνώση. Αλλά, ποια είναι η "καλή" γνώση για τον καθέναν; Αυτή, οπού του ταιριάζει, θ΄απαντήσουν οι περισσότεροι με ευκολία. Αυτό όμως δεν είναι αληθές. Διότι η "καλή" γνώση αφορά όλους, είτε αρέσει είτε όχι, αποτελεί "κλασική" παιδεία, οπού σημαίνει διαμορφώνει=μορφώνει χαρακτήρες. Ως Κλασσική Παιδεία έχει οριστεί η αρχαία ελληνική φιλοσοφία με την οποία διαμόρφωσαν χαρακτήρα απειράριθμοι πληθυσμοί λαών και μελετητών και την μιμήθηκαν. Κάποιοι την κατέστρεψαν με μίσος. Αλλά τίποτα αληθινό δεν χάνεται, όσο κι αν προσπάθησαν να το αλλοτριώσουν προσθέτοντας άλλα νοήματα. Το προζύμι παραμένει πάντα προζύμι Κι αυτό είναι η βάση του αρχαίου ελληνικού Πνεύματος, πάνω στο οποίο περπάτησαν, γαλουχήθηκαν από αυτό κι ανέπτυξαν κι άλλες ιδέες που κι αυτές στη συνέχεια έγιναν κλασικές. 
     Ο άνθρωπος βρίσκεται επάνω στη Γη για προσωπικό του "Λόγο", τον οποίο έδωσε στο Θεό της Δημιουργίας του η άυλη ουσία της ψυχής του με σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από τον Συμπαντικό Νου. Ποιοι γνωρίζουν ακριβώς αυτόν το "Λόγο" τον οποίο έδωσαν στο Θεό ή Συμπαντικό Νου, πως θα πραγματώσουν ερχόμενοι επάνω στη Γη; Πόσοι έχουν την πραγματική αυτή γνώση για τον εαυτό τους, ώστε να πουν με βεβαιότητα πως έχουν το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ; 
    Εδώ υπάρχει μέγιστο θέμα συζήτησης, γιατί έχει δημιουργηθεί μια σχέση αντιπαλότητας ανάμεσα στους "φανατικούς" πιστούς σε Θεό με διαφορετικά ονόματα και σ΄εκείνους οι οποίοι πράττουν μεν καλά και θεάρεστα έργα, αλλά δεν διατυμπανίζουν πως είναι πιστοί Θεού. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:"Όλοι οι "δήθεν" πιστοί και φανατικοί του Θεού πράττουν θεάρεστα έργα;"
      Και τα άλλα ερώτημα οπού ακολουθούν είναι: "Και τι είναι Θεός; Ποιος τον είδε;"
     Ερωτήματα στα οποία δίνει ο καθένας απαντήσεις σύμφωνα με τις γνώσεις του, σύμφωνα με τις αντιλήψεις του, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας καταγωγής του και πως διδάχτηκε να λατρεύει το Θεό στον οποίο πιστεύει. Η έρευνα περί Θεού είναι μεγίστη και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει σήμερα να μάθει για το θέμα αυτό, αν ενδιαφέρεται. Κάποιοι με τρόπους αυταρχικούς απαγορεύουν την έρευνα σε θέματα θρησκείας. Κι εδώ υπάρχει ΒΙΑ και κανένας πολιτισμένος άνθρωπος δεν το δέχεται. Η αδιαφορία, αποτελεί μια μέση κατάσταση όλων, όσων δεν επιθυμούν να έχουν σχέση με αυτό το "πολυδιχασμένο" θέμα, διότι ο Θεός λατρεύεται επάνω στη Γη με διαφορετικά ονόματα. Αλλά ο Θεός είναι Ένας με διαφορετικά ονόματα! Στην αρχαιότητα ονομαζόταν διαφορετικά...
    Οι άνθρωποι αντλούν από την θεϊκή ενέργεια Ελπίδα και μέσα από την Πίστη τους προσπαθούν να βρουν λύσεις σε θέματά τους καθώς αποφορτίζονται συναισθηματικά, μέσα στην Αγάπη του Θεού, μέσα στη Δύναμή Του και μέσα στη Σοφία Του. 

    Η Χαρά του Θεού, θα είναι να έχουμε οι άνθρωποι Ειρήνη, Αρμονική συμβίωση, Ενότητα κι Αγάπη μεταξύ μας!!!
   Αυτό είναι τόσο απλό αλλά και πολύ δύσκολο, για να γίνει κατανοητό κι έχει σχέση με τον εαυτό μας και το συνάνθρωπό μας. Αν δηλαδή κάνουμε κάτι στο συνάνθρωπο που θα του δημιουργήσει πρόβλημα αυτό δεν είναι αρεστό στο Θεό, διότι δυσαρεστεί και στενοχωρεί το συνάνθρωπό μας. Αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί μια παράξενη ενέργεια που δεν είναι αρμονική.
    Πόσοι άνθρωποι όμως το κατανοούν αυτό;
Τα προσωπικά πάθη του καθενός αποτελούν έναν σκληρό φλοιό εγωϊκό, που μόνον αυτόν βλέπουν για να τον ικανοποιήσουν και να περνάνε καλά κι έξω και πέρα από αυτόν δεν ενδιαφέρονται κι ας βλάπτουν άλλους.
  Οι προσευχές, οι φανατικές μετάνοιες, οι "δήθεν" θρησκευόμενοι, οι κλέφτες ιδεών άλλων που παρουσιάζονται στις ημέρες μας ως "δήθεν" ιεροί δάσκαλοι, δεν είναι οι περισσότεροι από αυτούς"φίλοι" κανενός Θεού, αλλά είναι"εχθροί" Του και κερδοσκόποι για ατομικό όφελος καθώς χρησιμοποιούν αφελείς στη δούλεψη τους επιχειρηματικά Τονίζουν δε αυτοί πως κατέχουν κι έχουν "πλήρη" γνώση για τον εαυτό τους. Αν όλοι οι "δήθεν" θρησκευόμενοι πιστοί επάνω στη Γη πίστευαν Θεό με γνώση κι επίγνωση, οι κοινωνίες των ανθρώπων θα ήταν ευτυχισμένες και δεν θα υπήρχαν διαχωρισμοί, για τους ανθρώπους, μήτε για τον τρόπο λατρείας των άλλων. Το λέω αυτό, διότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι θρησκειών ή ομάδων λατρείας Θεού, διαχωρίζουν την ανθρωπότητα, ανάλογα με το τι Θεό πιστεύουν και αν πιστεύουν, αντί να ευλογούν και να προσεύχονται για το θεϊκό φωτισμό των ανθρώπων, σπέρνουν έριδες και μίσος. Κι εδώ τίθεται το μέγα "ερώτημα": "Είναι φίλοι του Θεού, όλοι, όσοι ιερουργούν, ενώ διαχωρίζουν την ανθρωπότητα, κατηγορώντας μέσα στους ναούς και σε προσωπικό επίπεδο συνανθρώπους μας;" 
    Αν η γνώση για το Θεό, προέρχεται μέσα από ιερά βιβλία, άνθρωποι δημιούργησαν τις θρησκείες σύμφωνα με τα πολιτικά συμφέροντα εξουσίας, σ΄ εποχές, που απέχουν από την σημερινή εποχή του 2019. Κι ενώ η γνώση έχει φτάσει σε σημείο να ερευνάται και να γίνεται επίγνωση του καθενός, ελάχιστοι είναι εκείνοι όπου έχουν λάβει Μύηση σε θέματα θεϊκής γνώσης. Γιατί αν δεχτούμε την "καλή γνώση" θα δούμε πως όλες οι Αξίες κι Αρετές έχουν λεχθεί και διδαχθεί από αρχαιοτάτων χρόνων, από ιερούς και σοφούς ανθρώπους, που ακόμα διαμορφώνουν χαρακτήρες παγκοσμίως, δίχως κανέναν φανατισμό και δίχως διαχωρισμό ανθρώπων.  Όλη λοιπόν η ιερή γνώση, είναι δοσμένη από τον Σοφό Νου του Παντογνώστη Θεού του Παντός των Όλων Δυνάμεων σε ανθρώπους, οπού ήρθαν κι έζησαν στη Γη για να διαδώσουν αυτήν τη γνώση με τη Διδασκαλία Τους στους ανθρώπους και από αυτούς να διαδοθεί και σε άλλους. Και η θεϊκή γνώση μεταδίδεται με "σεπτότητα" και "πραότητα" κι όχι με "απειλές" μήτε με "βία", αλλά μήτε φραγγελώνεται σε δόγματα. Εκεί όπου η "βία" προσπάθησε να επιβάλλει "θρησκεία", με τον ίδιο τρόπο αυτή η "θρησκεία" θα εξαφανιστεί και θα έρθει η Θεία Δίκη για να ξεκαθαρίσει τον ορίζοντα και να έρθει πραγματική Αγάπη, Ενότητα και Χαρά στο ανθρώπινο γένος. Η Ελπίδα είναι ενέργεια θεϊκή και κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το θεϊκό έργο του Θεού είτε είναι φίλος Του είτε είναι εχθρός Του. Ο Θεός είναι ΦΩΣ και ως ΦΩΣ θα επικρατήσει και θα λατρεύεται στο μέλλον!!!
(συνεχίζεται...)
Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Φίλοι ή εχθροί του Θεού"  Δοκίμιο© Νότα Κυμοθόη



Δεν υπάρχουν σχόλια: