ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Νότα Κυμοθόη"Φωτογραφίες από την Αθήνα"artnotakymothoe

Νότα Κυμοθόη"Ακρόπολη και Παρθενών"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη
"Φωτογραφίες από την Αθήνα 2019"
artnotakymothoe
Η Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων κι Ελληνίδων της χώρας Ελλάδα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί ένα διαμάντι, στον παγκόσμιο χάρτη. Αυτό οφείλεται στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, που αναπτύχθηκε σε αυτήν την πόλη, η οποία άγει το όνομά της από την Ελληνίδα Θεά Αθηνά. Σύμβολο της ελληνικής πρωτεύουσας και σήμα κατατεθέν της είναι ο Παρθενών. Ο αρχαίος ελληνικός Ναός Θεάς Αθηνάς Παρθένου, απ΄ όπου και το όνομα Παρθενών. Είναι χτισμένος επάνω στον φυσικό βράχο του λόφου της Ακροπόλεως Αθηνών και περιστοιχίζεται από Τείχος οχυρωματικά κατασκευής Πελασγών. Κάτω από αυτό ζούσαν στην αρχαία εκείνη εποχή οι Πελασγοί, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις από έρευνες αρχαιολόγων. Ολόγυρα και κάτω από το Πελασγικό Τείχος βρίσκονταν πολλά Ιερά Σπήλαια Θεών, όπως: Το Ιερό Σπήλαιο του Θεού Απόλλωνος λατρείας του οποίου ανάγεται στο σημείο από τον 13ο π. Χ. αιώνα, του Ολυμπίου Ζεός (Διός) από τον 5ο π. Χ αιώνα καθώς υπήρχε το Ιερό της Θεάς Αφροδίτης και του Έρωτα, το Σπήλαιο της Αγραύλου και πηγές. Ο Παρθενών ήταν ένας υπέρλαμπρος αρχαίος Ναός, τον οποίον δυστυχώς κατέστρεψαν πρώτοι οι χριστιανοί ορθόδοξοι με μίσος επί εποχής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τα ιερά καταπατήθηκαν και βεβηλώθηκαν. Η δεύτερη μεγάλη καταστροφή που ακολούθησε ήταν κατά την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, από τον τυχάρπαστο και κλέφτη Έλγιν της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτός κατέστρεψε τον Ιερό Παρθενώνα με ασέβεια, αφαιρώντας τις Ιερές Μετόπες της Θεάς Αθηνάς με βίαιο τρόπο καταστροφής του αρχαίου Ναού της Ελλάδας. Οι Ιερές Ενέργειες της Θεάς Αθηνάς δεν έχουν χαθεί, γιατί τίποτα Ιερό δεν χάνεται. Η Θεά Αθηνά γυρεύει τα Ιερά Γλυπτά Της πίσω...
Οι Τούρκοι έδειξαν ασέβεια στην Θεά Αθηνά και χρησιμοποίησαν τον Παρθενώνα ως αποθήκη πυρομαχικών. Στις 26 Σεπτεμβρίου 1687 ο Δόγης της Βενετίας Φραγκίσκος Μοροζίνης ανατίναξε αυτήν αποθήκη πυρομαχικών με μια οβίδα, που έριξε από ένα κανόνι που είχαν στήσει στην περιοχή, που σήμερα βρίσκεται ο ορθόδοξος ναός της Αγ. Αικατερίνης. Το κανόνι είναι ακόμα εκεί στη θέση του. Ενώ ο αρχαίος Ναός στη θέση αυτή είναι κι αυτός ερείπια. Σώζονται κάποιοι αρχαίοι κίονες για να σηματοδοτούν όλη την αλήθεια της καταστροφής.
Δεν ξέρω, γιατί ακόμα έως και σήμερα το 2019, οι πολιτισμένοι φίλοι να υποθέσω της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι ασχολούνται υποτίθεται νόμιμα με τον πολιτισμό, απαξιώνουν να παραδώσουν τα "κλεμμένα" Γλυπτά που ανήκουν στην Ελλάδα.

Νότα Κυμοθόη"Ακαδημία Αθηνών"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Στήλες Ολυμπίου Διός Σωτήρος"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη

Ο υπέρλαμπρος Ιερός Ναός του Ολυμπίου Ζεός (Διός) όπως είναι σήμερα το 2019΄Ένας μεγαλοπρεπής αρχαίος Ναός αφιερωμένος στον Θεό των Θεών Ζευ η λατρεία του οποίο ήταν απλωμένη σε όλη την περιοχή έως και το σημερινό Θησείο, θέση στην οποία καταπατήθηκε, λεηλατήθηκε και χτίστηκε ο ναός ορθοδόξων χριστιανών αγ. Μαρίνας. Δείγματα υπάρχουν στους βράχους του Σωτήρος Ζεός (Διός). Η ασέβεια συνεχίζεται ΄και σήμερα δυστυχώς μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς μήτε μια οδός δεν υπάρχει για να τιμηθεί ο Ολύμπιος Ζευς. Θα έπρεπε να τον τιμήσουν ιδιαίτερα οι Έλληνες κι ο Δήμαρχος της πόλης και πρωτεύουσας της Ελλάδας να ονομάσει την οδό Διονυσίου Αρεοπαγήτου σε οδό Ολυμπίου Ζεός (Διός). Αλλά ο πολιτισμός είναι για όσους πράγματι τον σέβονται σε αυτήν την πόλη...Ίδωμεν!..
Νότα Κυμοθόη"Ιερή Πνύκα"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη
Η Ιερή Πνύκα, από την οποία η θέα είναι μοναδική!
Νότα Κυμοθόη"Πλατεία Συντάγματος"artnotakymothoe © Νότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη"Θεά Αθηνά"artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη

Nότα Κυμοθόη"Παρθενών"artnotakymothoe © Νότα Κυμοθόη


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν σήμερα 20 Ιουνίου 2019 σε αυτήν τη σελίδα, αλλά έχουν Πνευματικά Δικαιώματα που ανήκουν στην δημιουργό και συγγραφέα της ανάρτησης και είναι μόνον για τον ιστότοπο αυτόν εδώ. Η όποια παραβίαση, αντιγραφή, χρήση ή παραποίηση, δίχως γραπτή άδεια από την κάτοχό τους, διώκεται ποινικά. Ευχαριστώ για την κατανόηση...
Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Φωτογραφίες από την Αθήνα" artnotakymothoe© Νότα Κυμοθόη


Δεν υπάρχουν σχόλια: