ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Νότα Κυμοθόη "ΑΠΟΣΟ ΚΙ ΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟ ΦΩΣ"


                                                φωτογραφία της Νότας ΚυμοθόηΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Νότα Κυμοθόη "ΑΠΟΣΟ ΚΙ ΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟ ΦΩΣ"
ΥΠΕΡΦΥΕΣ ΦΩΣ

Είναι δύσκολο να δεχτούν οι άνθρωποι σήμερα ετούτη τη μεγάλη αλήθεια!
Η αλήθεια υπάρχει! 
Η αγάπη είναι αλήθεια; Η αλήθεια είναι αγάπη; 
Ας ζήσουμε την αγάπη!
Είναι η μετατροπή του Ιησού σε Υπερφυές Φως! Ένα Φως άκτιστο και μια μορφή την οποία αποκτούν οι Άγιοι Άγγελοι και οι Άνθρωποι κατά χάρη, δεχόμενοι την έκλαμψη!
Μιλάω βιωματικά...Το Θείο Φως παρέχεται με μέτρο μεριζόμενο αμερίστως ανάλογα με την αξία του δεχόμενου!
Έλαμψαν τα ιμάτια του Ιησού από Φως λευκό εκθαμβωτικό κι όλος έγινε ολόλευκο Φως, ως κι αυτά του τα μάτια...
"Όποιος θέλει να παραστεί σε αυτή τη δόξα, ας μιμείται κατά το δυνατόν και ας βαδίζει την οδό και την πολιτεία που υπέδειξα εγώ πάνω στη γη"...είπε ο Ιησούς!
Οι δερμάτινοι χιτώνες με τους οποίους είμαστε ντυμένοι είναι χώμα...κι αποτελούν το κουκούλι του μεταξοσκώληκα Νου μας. Είναι η γη του καθενός μας η σάρκα μας. Ας αποδείξουμε τις αρετές της φύσεώς μας ώστε να φωτιστούμε εσωτερικά και να συμβιώσουμε αιώνια ξεκινώντας από εδώ οπού βρισκόμαστε.
Μιλάω για το Φως! Αυτό οπού μεταμορφώνει τον κάθε άνθρωπο σε Άγιο Άγγελο επί γης και τον καθιστά ένα μικρό...Θεό!
Ο Νους είναι ελεύθερος και είναι ουσία Θεού!
Αν όμως δεν έχει ξεπεράσει τη θεώρηση του σώματος και των παθών του, δεν μπορεί να Θεοποιηθεί!
Ό δρόμος της Θεοποίησης είναι αυτός που έδειξε και ο Ιησούς. Είναι ο δρόμος της προσευχής!
Η προσευχή για τη Θεοποίησή μας γίνεται " εν Πνεύματι και αληθεία".
Μέσα στο Νου είναι η Γνώση που τοποθετείται με τη Θεϊκή Ουσία κι αυτή είναι που κατευνάζει και καταπραΰνει όλες τις...ακράτειες του σώματος!
Η προσευχή είναι Άυλη δίχως να απευθύνεται σε καμιά συγκεκριμένη μορφή Θεού, διότι ο Θεός είναι Άυλος! Γιαυτό προσευχόμαστε άυλα στον Άυλο. Τότε μόνο κατανοούμε το άποσο και ασχημάτιστο Φως! Είναι το Φως της Μεταμορφώσεως του Ιησού!
Την ώρα της προσευχής ας φυλάμε το Νου από νοήματα για να ολοκληρωθεί το αίτημά μας και να μείνουμε σε ηρεμία σταθερή ώστε να έρθει η επιφοίτηση του Παναγίου Πνεύματος!
Η άγνοιά του για όσους δεν το έχουν βιώσει είναι μεγάλη...Η προσευχή, νοερά σε αυτό, θα δώσει δώρα λαμπερά σε όσους το βιώσουν!
Μαζί μας συμπροσεύχονται και οι Άγιοι Άγγελοι και το θυμίαμα που βάζουμε είναι οι προσευχές των αγίων...Τότε νοιώθουμε τη μεγάλη φιλία με το Θεό που είναι τέλεια Πνευματική Αγάπη κι όταν τη βιώσουμε τότε μόνο η προσευχή γίνεται "εν πνεύματι και αληθεία".
Μέσα από την προσευχή μας παρέχεται εσωτερική πληροφόρηση. Έρχονται οι Άγιοι Άγγελοι και μας γεμίζουν πραότητα κι ανεβαίνουμε σε αιθέρια ύψη.
Η προσευχή είναι προοίμιο άυλης και πολύμορφης Γνώσης!
Η Γνώση που προσφέρεται μέσω της προσευχής είναι ωραιοτάτη, διότι ξυπνά την Άυλη Δύναμη του Νου, ο οποίος κατορθώνει να πραγματώσει και να βιώσει τη ΘΕΙΑ ΓΝΩΣΗ!
Αφήστε όλα τα δύσκολα στα Χέρια Του! ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ! Εμπιστευτείτε Τον!
Να είστε ατάραχοι μέσα στην ταραχή σας! Να είστε ευγνώμονες για όλα! Ακόμα και τα άσχημα...Πήρατε πολλή σοφία και γνώση από αυτά! Δεν υπάρχει τίποτα δίχως αιτία! Όλα γίνονται για να συμβούν!
Και μάστιγες συμφορών δεν θα αγγίξουν την κατοικία σου γιατί θα δώσει στους Αγγέλους εντολή για σένα να σε προφυλάξουν!
"Ούτε Άγγελοι, ούτε Αρχαί, ούτε Δυνάμεις, δυνήσονται ημάς χωρίσαι από της Αγάπης του Χριστού!"
Αν θέλετε πορευθείτε να γίνετε Άγγελοι. ο Θεός βιώνεται, γνωρίζεται και μετέχει στην καρδιά μας, γιατί κατοικεί στην καρδιά μας! Αφήστε να ενεργήσουν οι άκτιστες ενέργειές του κατά χάρη του Παναγίου Πνεύματος!
Σκεφτείτε τα χαρίσματά σας!
Είναι Δωρεές Παναγίου Πνεύματος!
Η δική σας Μεταμόρφωση είναι Χαρά, Ευλογία, Σωτηρία και εξασφάλιση της χαράς μέσα στην καρδιά σας για την ευλογία μέσα στη ζωή!
Δια της Μεταμόρφωσης του Ιησού, το Άποσο κι Ασχημάτιστο Φως, ήρθε στη γη. Χαρείτε!..Κι ευχαριστείτε για όλα, όσα σας έχουν παραχωρηθεί...

*Copyrigth Nota Kimothoi: Αυτά τα λόγια είναι για όλους όσους τα διαβάσουν και είναι για να διαδωθούν! Αν αναρτηθεί το άρθρο να αναφερθεί ως έχει. Ευχαριστώ.
copyright:Νότα Κυμοθόη
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη