ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ γεγονότων, Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2012


ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ γεγονότων!..
Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2012

Κι ενώ στην Λευκωσία της Κύπρου γίνεται μια ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα το Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη χώρα Ελλάδα εντός των τειχών... γίνεται το ''έλα να δεις'' με τις εκλογές ας διδαχτούμε από λάθη...παρελθόντος για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι εμείς οι νεότεροι...
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


*2011-2012: Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση "εκτάκτου ανάγκης"!Το ΔΝΤ με συγκατάθεση την κυβέρνηση του Γ.Α. Παπανδρέου  και της Ν.Δ. επιβάλλει σκληρά μέτρα  μαζί με την ΤΡΟΊΚΑ, οι νέοι  εκπατρίζονται σε άλλες χώρες αναζητώντας εργασία και η χώρα οδηγείται
σε υπηρεσιακή κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου και το Μάϊο σε εκλογές.


*2009: Ο Γ. Α. Παπανδρέου αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας και σχηματίζει Κυβέρνηση με νέα πρόσωπα που μπήκαν πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή μέσα από το ΠΑΣΟΚ που πήρε 43,92% και 160 έδρες.  Ο Κ. Καραμανλής 4 Σεπτεμβρίου παραιτείται από την κυβέρνηση επικαλούμενος εκβιασμούς και παραιτείται και από Πρόεδρος της Ν.Δ. τη θέση του καταλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς (υπουργός Πολιτισμού στη θέση του...) και αποχωρούν από την πολιτική σκηνή ο Γ. Σουφλιάς και ο Γ. Αλογοσκούφης!.. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης(Υπ. Οικονομικών στην κυβέρνηση Ν.Δ.) έχει παραιτηθεί από τις αρχές Ιανουαρίου, για την οικονομική προσαρμογή 2004-2009.


*2008: Ο Κ. Σημίτης δεν περιλαμβάνεται μέσα στην κοινοβουλευτική δύναμητου ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Γ.Α.Π., αλλά δεν διαγράφεται. 


*2007: Εκλογές στις 16 Σεπτέμβρη με πρώτη δύναμη την Ν.Δ. με 41,83% με Πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή και το ΠΑΣΟΚ δίνει την προεδρία στο κόμμα του στον Γ.Α.Π. με δεύτερο υποψήφιο τον Ε. Βενιζέλο.Αυτή τη χρονιά καίγονται τα δάση της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες καταστροφές στα ελαιόδεντρα της Πελοποννήσου.(Αύγουστος). Το Απρίλιο παραιτήθηκε ο Σάββας Τσιτουρίδης (Υπ. Απασχόλησης) για προβλήματα με συνεργάτες του. Οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας δυναμώνουν με τη συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά φυσικού αερίου.


*2006: Υπ. Οικονομικών ο Γ. Αλογοσκούφης, Υπ. Εξωτερικών η Ντ. Μπακογιάννη, Υπ. Εθν. Άμυνας ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το Φεβρουάριο και το Σεπτέμβριο η Εθνική Τράπεζα εξαγοράζει το 95% του κεφαλαίου της τούρκικης τράπεζας Finans Bank επενδύοντας τα ελληνικά κεφάλαια.


*2005: Μεγάλες διαδηλώσεις για την Παιδεία. Με τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. εκλέγεται Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας(Φεβρουάριος).  Ο Κ. Καραμανλής κι ο Ερντογάν στις Βρυξέλες διαπραγματεύονται μεταξύ των άλλων και τις επενδύσεις των ελληνικών κεφαλαίων στην Τουρκία(Μάρτιος). Τον Οκτώβριο υποχρεώνουν σε παραίτηση τον Υφυπουργό Οικονομικών Αδ. Ρεγκούζα, γιατί διαφωνούσε.


*2004: Στις 8 Φλεβάρη παραιτείται ο Κ.Σημίτης κι εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Α.Π. και το Μάρτιο γίνονται εκλογές με πρώτη δύναμη τη Ν.Δ. με 45,4% και 165 έδρες με τον Κώστα Καραμανλή να σχηματίζει κυβέρνηση στις 10 Μάρτη. Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το θέμα της Κύπρου ενώ διεξάγονται στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί αγώνες με τη φαντασμαγορική έναρξη στην Αθήνα.


*2003: Με κυβέρνηση Κ.Σημίτη ανακοινώνεται μια σειρά από οικονομικά μέτρα και ανασχηματισμός σε μια εποχή οπού εντάσσεται στην Ε.Ε. η Κύπρος μαζί με 9 άλλες χώρες σε συμφωνία που υπογράφεται στην Αθήνα.


*2002: Αποσύρεται η "δραχμή" και κυκλοφορούν χαρτονομίσματα και κέρματα "ευρώ". Συμφωνίες για τη διάλυση της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη".


*2001: Ενώ το Μάρτιο εγκαινιάστηκε το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" στα Σπάτα της Αττικής, αναγκάζουν σε ανασχηματισμό την κυβέρνηση Κ. Σημίτη κι ο Γιάννος Παπαντωνίου αντικαθίσταται από τον Νίκο Χριστοδουλάκη.


*2000: Στις εκλογές του Απριλίου εκλέγεται με 43,79% το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα με τον ίδιο Πρωθυπουργό (Κ. Σημίτη). Καταργεί το θρήσκευμα από τις ελληνικές ταυτότητες. Αρχίζει η κατασκευή της γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου μετά από την απόφαση της συνόδου της Ε.Ο.Κ. στην Πορτογαλία για πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην οικονομική ζώνη του ευρώ. Παύουν τον Θ. Πάγκαλο από Υπ. Πολιτισμού γιατί διαχώρισε τη θέση του σε σοβαρά εσωτερικά κι εξωτερικά οικονομικά και πολιτικά θέματα.


*1999: Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου Αθηνών!..(Άνοδος παράξενη με συμμετοχή κυβέρνησης (φτιαχτή;) για ν' ακολουθήσει συνεχής πτώση).


*1998: Εντάχτηκε η δραχμή στο Μηχανισμό Συναλλαγματικής Ισοτιμίας της Ε.Ο.Κ. με ταυτόχρονη υποτίμησή της κατά 12,3% και με περιθώρια διακύμανσης 15%


*1997: Δολοφονείται από την "17 Νοέμβρη" ο εφοπλιστής Κ. Περρατικός. Πριν 2 μήνες (Μάρτιος) η Ν.Δ. εκλέγει πρόεδρο του κόμματος τον Κώστα Καραμανλή και σε δεύτερη θέση το Γ. Σουφλιά.


*1996: Εκλογές Σεπτεμβρίου με πρώτο κόμμα ΠΑΣΟΚ 41,49% και με πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και Υπ. Εθνικής Άμυνας τον κολλητό του φίλο Άκη Τσοχατζόπουλο. Τον Γεράσιμο Αρσένη στο Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων και πολλά παλιά στελέχη φιλικά προς τη γραμμή Α. Παπανδρέου εκτός κυβέρνησης. (Ο Α. Παπανδρέου πέθανε τον Ιούνιο)


*1995: Διαφωνίες Ανδρέα Γ. Παπανδρέου με Κώστα Σημίτη για το θέμα των Υποβρυχίων και των Ναυπηγίων. Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου με έντονο περιστατικό της υγείας τους εισάγεται επειγόντως στο νοσοκομείο. (Ιούνιο). Το Σεπτέμβριο πραγματοποιεί ανασχηματισμό της κυβέρνησης  και μετά από την ένταση των συζητήσεων για τα εθνικά και οικονομικά θέματα εισάγεται πάλι στο νοσοκομείο. Αναπληρωτής στη θέση του πρωθυπουργού, ο Άκης Τσοχατζόπουλος που κατέχει τη θέση των: Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Η χώρα οδηγείται σε πολιτική ανωμαλία και αδυναμία άσκησης καθηκόντων.


*1994: Δολοφονία του πρώιν διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Μιχάλη Βρανόπουλου (Ιανουάριο) από την "17 Νοέμβρη" και του Ομέρ Σιπαχίογλου (Ιούλιο) σε μια εποχή οπού οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ ως FYROM, επιβάλλεται εμπορικό εμπάργκο της Ελλάδας κατά της ΠΓΔΜ και η Ευρωπαϊκή επιτροπή κάνει μήνυση στην Ελλάδα γι' αυτή τη στάση της, ενώ ψηφίζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η κρατικοποίηση της βασιλικής περιουσίας στην οποία απόφαση δεν συμφωνεί η Ν.Δ. η οποία απέχει από το ψήφισμα της απόφασης αυτής.


*1993: Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη  εισάγει στην ελληνική Βουλή Νομοσχέδιο για την "ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ". Παραιτούνται 4 βουλευτές και η κυβέρνηση ζητά τη διεξαγωγή εκλογών.  Στις 10 Οκτώβρη επικρατεί το ΠΑΣΟΚ με 46,88% και σε 3 μέρες ορκίζεται η νέα κυβέρνηση με τον Α. Παπανδρέου και στη θέση του προέδρου της Ν.Δ. εκλέγεται ο Μιλτιάδης Έβερτ με ανθυποψήφιο τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Με απόφαση της Βουλής, απονέμεται "χάρις" στον Δ. Τσοβόλα.


*1992: Σε έξαρση το Μακεδονικό θέμα. Διαφωνία Α. Σαμαρά (Υπ. Εξωτερικών) και Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για το θέμα της ΠΓΔΜ και παραιτείται ο πρώτος. 
Παραιτείται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αθανάσιος Κανελλόπουλος για θέματα που  αφορούν την ορθότητα των οικονομικών. Στη μεγάλη δίκη κατά του  ΠΑΣΟΚ (για το σκάνδαλο Κοσκωτά) αθωώνεται ο Α. Γ. Παπανδρέου για όλες τις κατηγορίες και καταδικάζεται ο Δ. Τσοβόλας για ρύθμιση χρεών επιχειρηματία με ποινή εξαγοράσιμη. Απόπειρα δολοφονίας του Υπ. Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά από τη "17 Νοέμβρη" και θάνατος του Θ. Αξαρλιάν. Απολύσεις και διάλυση της ΕΑΣ.


*1991: Καταλήψεις σε σχολεία και Πανεπιστήμια με δολοφονία του καθηγητή  Ν. Τεμπονέρα στην Πάτρα. Αρχίζει η δίκη για το σκάνδαλο Κοσκωτά (Μάρτιο) και της τράπεζας  Κρήτης
( για δωροληψία και απιστία) με κατηγορούμενους τους: Α. Γ. Παπανδρέου, Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα, Δ. Τσοβόλα και Γ. Πέτσο.
Την επόμενη μέρα δολοφονείται ο Αμεικανός στρατιώτης Ρόναλντ Στιούαρτ από τη "17 Νοέμβρη" και σε ένα ακριβώς μήνα κατά τη διάρκεια της δίκης, πεθαίνει ο Αγ. Κουτσόγιωργας. Διασπάται το ΚΚΕ σε δυο κομμάτια και ιδρύεται  ο Συνασπισμός με όσους διαφώνησαν γιατί αυτή την εποχή συνεργάστηκε  το ΚΚΕ με τη Ν.Δ. Διαφωνία Μ. Έβερτ και αποχώρηση από τη θέση του Υπ. Προεδρίας. Δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Τσετίν Γκιοργκού και  του Έλληνα αστυφύλακα Γιάννη Βαρρή από τη "17 Νοέμβρη".


*1990: Οι εκλογές του Απριλίου με 46,89% δίνουν τη νίκη στη Ν.Δ. με τον Κ. Μητσοτάκη στη θέση του Πρωθυπουργού και τον Κ. Καραμανλή στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Οι δαπάνες στο Δημόσιο έλλειμμα έχουν φτάσει στο 54% του ΑΕΠ.


*1989: Τον Ιούλιο παραιτήθηκε ο Α. Γ. Παπανδρέου και σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. και Συνασπισμού.
Αντιπαλότητα των κομμάτων με τ΄αποτελέσματα των εκλογών και τη μεταβατική κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα και το Δημόσιο έλλειμμα στο 21,8% του ΑΕΠ (Δεκέμβριος). 
Στις 26 Σεπτεμβρίου δολοφονείται ο Παύλος Μπακογιάννης. Τον Νοέμβρη γίνονται εκλογές με τη Ν.Δ. σε πρώτο κόμμα με 46,19% και την εκλογή της χήρας Ντ. Μπακογιάννη πρώτη φορά στο Καρπενήσι.

Η συνέχεια στους χρόνους οπού έρχονται και το τι θα πληρώσει ο ελληνικός λαός έως να εξωφλήσει όλα τους τα λάθη, γιατί το θλιβερό είναι όλος αυτός ο εμπαιγμός από "Έλληνες πολιτικούς" στην ίδια μας τη χώρα και σε όλα όσα διαδραματίστηκαν και διαδραματίζονται, δίχως να κατανοούν οι περισσότεροι τι συμβαίνει. Γιατί τα λάθη όλα είναι του παρελθόντος κι όχι του παρόντος, απλά τώρα σκάνε μύτη και βγαίνουν στην επιφάνεια...
Ας κρατήσουμε γερά και σταθερά κι ας γίνουμε όλοι καλύτεροι Έλληνες πολίτες για το δικό μας καλό και το καλό της ίδιας μας της χώρας...
Πνευματικά δικαιώματα © 2012 Νότα Κυμοθόη