ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "ΗΓΕΡΘΗ, ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΩΔΕ" 2010


                                                                                   1.

                                                                                 2.

                                                                                   
ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
¨ΗΓΕΡΘΗ, ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΩΔΕ" 2010

"Ηγέρθη, ουκ έστιν ώδε"... Ίδωμεν... λίαν πρωί Σαββάτου ανατείλαντος του ηλίου ότι αποκεκύλισται ο μέγας λίθος εκ της θύρας του μνημείου ο ην λελατομημένον εκ πέτρας και...νεανίσκος καθήμενος εν τοις δεξιοίς περιβεβλημένος στολήν λευκήν, είπε:
" Μη εκθαμβείσθε. Ιησούν ζητείτε τον Ναζαρηνόν τον εσταυρωμένον; Ηγέρθη, ουκ έστιν ώδε"...

Το να προσπαθεί σήμερα κάποιος ή κάποιοι να διδάξουν το ανωτέρω θαύμα είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό έτσι όπως έχει εξελιχθεί η διαφθορά στη γη... Όμως η τόλμη και το θάρρος της Μαρίας Μαγδαληνής, της Μαρίας κόρης Ιακώβου και της Σαλώμης εκείνη την εποχή οπού συνέβη το άνω θαύμα ελέγχουν τη δειλία και την ατολμία των σημερινών-σύγχρονων ανθρώπων να δουν και να κατανοήσουν το θέλημα του Θεού.
Του Θεού οπού αμφισβητούν σήμερα την ύπαρξη γιατί απαιτείται μέγιστη ψυχική δύναμη και θάρρος για τη μαρτυρία της αλήθειας αυτής οπού σταύρωσε τον Ιησού Χριστό.

" ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ". Σήμερα η εποχή μας είναι επικίνδυνη, αλλά ίσως και να είναι λιγότερο επικίνδυνη από εκείνη την εποχή οπού γίνανε όλα τ' ανωτέρω. Όλες οι εποχές είχαν ΒΙΑ κι είχαν ΑΠΛΗΣΤΙΑ, γιατί ο άνθρωπος ως είδος επί γης κατευθύνεται από δυο κέντρα: της καρδιάς και του Νου!
Η καρδιά είναι το κέντρο του σώματος και ορίζει όλες τις αισθήσεις του παίρνει και δίνει πληροφορίες. Ο Νους είναι ΄το κέντρο της ψυχής, αλλ' η ψυχή είναι θεϊκή κι αθάνατη! Η ψυχή είναι Πνεύμα! Στην περίπτωση του Ιησού Χριστού αυτή η ψυχή Του ήταν ΆΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ!

Στον τάφο μπαίνει μόνο το σώμα
η ψυχή ως ενέργεια ΥΠΑΡΧΕΙ και 40 ημέρες
περιφέρεται σε τόπους-χώρους-πρόσωπα
οπού αγαπά, όπου έζησε, όπου ήταν πριν με το σώμα.

Στην περίπτωση του Ιησού Χριστού η ψυχή Του ως Άγιο Πνεύμα είναι ΦΩΣ ΛΕΥΚΟ κι αυτή φανερώνεται εκεί οπού τον αγαπούν εκεί οπού ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ!
Κι αυτό γίνεται για τη μαρτυρία για να το πουν αυτοί οπού δεν φοβούνται την αλήθεια, γιατί χρειάζεται θάρρος στα δύσκολα διλήμματα, να πεις σε έναν...ρασοφόρο και να του θυμήσεις πως... ο Ιησούς Χριστός είπε: " ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ"

Δηλαδή 2010 χρόνια και δεν έχουν κατανοήσει επι γης πως το θέλημα του ΘΕΟΥ είναι η ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ!

Αυτή την ΕΙΡΗΝΗ ως μήνυμα . ΈΦΕΡΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ και δεν τον κατανόησαν, αλλά τον σταύρωσαν και το Άγιο Πνεύμα που ήταν η ψυχή Του φανερώνεται στις Μυροφόρες γυναίκες, δηλαδή στις αγαπημένες του μαθήτριες, για να τολμήσουν να το πουν στους μαθητές που είχαν κρυφτεί και φοβηθεί...

Χρειάζεται τόλμη που κοστίζει πολλά, αλλ' αποδεικνύει τη γνησιότητα των αξιών κι αρχών να μιλάει ο άνθρωπος ξεκάθαρα.

Ο Θεός δεν είναι μήτε αρσενικός μήτε θηλυκός, αλλ' είναι ΠΝΕΥΜΑ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να τον εμπορεύονται μονόπλευρα.

Έχει φανερωθεί παντοιοτρόπως κι έχει δείξει πως είναι ΦΩΣ.

Αυτό το ΦΩΣ του Θεού δεν μπορούν να το κατανοήσουν όσοι έχουν ΕΧΘΡΑ, ΜΙΣΟΣ, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ κι ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΩΝ!

Ο Θεός δεν ευλογεί στρατούς μήτε όπλα, μήτε ανθρώπινη εξουσία!

Η εξουσία των Ρωμαίων, η δύναμη των όπλων τους και η οργή των Εβραίων τότε, οδήγησαν τον Ιησού Χριστό στο Γολγοθά με τις εχθρικές διαθέσεις των Ιουδαίων και του ιερατείου τους, εναντίον Του!..

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ? ΜΟΝΟ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!..
Ναι χρειάζεται ισορροπία για να γευτούμε τη χαρά της ύπαρξης! Χρειάζεται θάρρος και τόλμη
για να υπερνικήσει η ανθρωπότητα σήμερα τα δεινά αυτά, οπού η ίδια η αφθονία της σπατάλης δημιούργησε. Αυτά, οπού η απληστία, φιλαργυρία, κλεψιές για εξουσία, δημιούργησαν.

Εξουσία ποιών, σε ποιους? Όλοι επάνω στη γη είναι προσωρινοί, για να εξελιχθούν οι ψυχές τους! Αυτός είναι ο λόγος της ύπαρξης, μόνον αυτός!

Η λογική του καθενός είναι... λογική του άλλου, διότι δεν μπορεί ουδείς να βλάψει τον άλλον, δίχως να βλάψει πρώτα τον ίδιον του τον εαυτό!

Ο άλλος είσαι εσύ κι εσύ είσαι ο άλλος!

ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ! ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ! ΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!

Πως γίνεται λοιπόν σήμερα να αλληλοσπαράσσονται επι γής; Άνθρωπος εναντίον ανθρώπου; Ποιος λύκος τρώει λύκο; Ποιο λιοντάρι τρώει λιοντάρι;

ΟΥΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!..ΟΥΑΙ!.. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΟΡΘΙΟ ΤΙΠΟΤΑ!.. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΣΕΛΓΕΙΤΕ!.. ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΣΕΒΗ! ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΗΜΕΡΑ!.. ΟΥΑΙ...ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ... ΟΥΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΣΙΟ! Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ! ΟΥΑΙ!..

Άνθρωπος οπού δεν συμπονεί συνάνθρωπο, ουαί!.. Άνθρωπος οπού δεν συγκινείται από τον πόνο του άλλου, ουαί!.. Άνθρωπος οπού δεν συγκινείται από τη δυσκολία του άλλου, ουαί!.. Άνθρωπος οπού δεν συμπονεί και δεν βοηθάει στα δύσκολα, ουαί!.. Άνθρωπος οπού στον πόνο του άλλου πρόσθεσε κι άλλο πόνο, ουαί!.. Άνθρωπος οπού περιφρόνησε την αλήθεια για το θώκο της εξουσίας...ΟΥΑΙ!.. Άνθρωποι τότε,..σταύρωσαν τον υιό της ευλογημένης Μαρίας... Άνθρωποι σήμερα,..σταυρώνουν συνανθρώπους...παντοιοτρόπως...
ΟΥΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΝ ΟΥΔΕΝ!..


Άπας γηγενής σκιρτάτω τω ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ λαμπαδουχούμενος πανηγυριζέτω δε αΰλων Νόων. Ώφθης φωτισμός ημών και βεβαίωσις όθεν βοώμεν ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ- ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ. ΧΑΙΡΕ ΑΣΤΡΟΝ ΑΔΥΤΟΝ ΕΙΣΑΓΟΝ ΚΟΣΜΩ ΤΟΝ ΜΕΓΑΝ ΗΛΙΟΝ!
ΧΑΙΡΕ ΑΓΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΧΑΙΡΕ! ΣΤΩΜΕΝ ΕΥΛΑΒΩΣ ΕΝ ΟΙΚΩ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ ΚΙ ΕΚΒΟΗΣΩΜΕΝ:
"ΧΑΙΡΕ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΤΩΝ ΗΜΩΝ ΧΑΙΡΕ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΜΟΝΗ ΑΜΩΜΟΣ ΕΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΟΤΙ ΥΙΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!"