ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Νότα Κυμοθόη Ποίηση











Νότα Κυμοθόη

"Τέντωσα το κοτσάνι μου και σε βρήκα"
Ποίηση
(1999)
.........
Τέντωσα το κοτσάνι μου και σε βρήκα
με μια θλίψη άγνωρη να με πονάς στο στήθος
για όλες τις πρώτες μου αναλαμπές.

Για σένα μόχθησα κι ονειρεύτηκα
σε άλλες εποχές
Για σένα στη γη πάλι οδοιπόρος.
Τόσα χρόνια!..
Τι είναι ισχυρότερο μέσα σου;

Η θύμηση, είπες
και μελαγχόλησες κι άλλο
Ενώ εγώ άπλωσα την αγάπη μου όλη
για νάχεις έν' άστρο στη μεγάλη σου νύχτα

Τότε η άγνωρη θλίψη σου έλιωσε όλη
στο άστρο μου που σ' αγναντεύει!














(από το βιβλίο μου"Ερώ")

© Nότα Κυμοθόη


ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ Ποίηση Νότα Κυμοθόη



Εσύ κι Εγώ
Ποίηση
Νότα Κυμοθόη

(από το βιβλίο μου Ερώ, 1999)


Είσαι το πύρινο φως που εκπηγάζει μέσα μου
δίχως τη ρίζα του στο βυθό να γνωρίζω
και μάταια στο είναι μου αναζητώ
την πρώτη μου ηρεμία
τον εαυτό μου
το στίγμα μου!
Σαν ρίγος
έρχεσαι γλυκό
και με θρυμματίζεις
στη βαθιά σιωπή της πρώτιστης ερημιάς μου.
Αιωρούμενη σε κλωστή μεταξένια
θαρρώ πως κάποιος ταρακουνά στο φαράγγι
κάποιος απλώνει τη ζωή με φτερά
στα μύχια σκότη μου η ορμή σου διεισδύει.
Φάος Ρυέντης Εσύ
κι εγώ
μια κυανή Περεηφικόλα.
Είσαι λοιπόν φτερωτός
Ο αρχαίος των μυστηρίων
Η έσω λαγνεία των ιστών
Των κυττάρων μου η ταραχή
Στην ήβη των θυλών μου η αρχή της γνώσης μου.
Γλυκιά φωτιά σαν ξέτρελη
στου αγριμιού κορμιού μου τους ιστούς
το δάγκωμά σου και με τρέφει.

Πύρινη φλόγα αιθερική
πως να σε προσεγγίσω;
Πες μου!
Στην άκρια όψη των χειλιών μου
το στόμα σου φωτιά με καίει
Ασύνορη ταραχή θερμή
στη μελανόπτερη νύχτα ήρθες απροσκάλεστη
σαν τον κορυδαλλό στον κήπο μου.
Δικιά σου είναι η έκρηξη;
Το φως όλο δικό σου;
Μήπως είσαι το άωτο πάθος
της μόνης ψυχής μου;
Το άλλο ίσως μισό μου κομμάτι
που μόλις τώρα σ' αντίκρισσα;
Φωτίζεις κι άλλους ή μόνο σ' εμένα ήρθες;
Από το σκότος μ' ανέσυρες της θλιβερής μοναξιάς μου
κι ανένδοτη μ' άφησες μ' ένα ρίγος τρελό στο κορμί μου
δίχως να μπορώ πάλι πίσω εκεί
στη γωνιά της σιωπής μου
να συμπυκνωθώ στην πρώτη ροή μου.
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
artnotakymothoe
Copyright:Νότα Κυμοθόη 1999
Πνευματικά δικαιώματα © 2008 Νότα Κυμοθόη
* Εσύ κι Εγώ Ποίηση από το βιβλίο μου "Ερώ" που εκδόθηκε από τις έκδ. Ιωλκός  το 1999.  Προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .


© Nότα Κυμοθόη


ΟΥΡΑΝΙΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ...ΝΕΡΑΪΔΑ, από τη Νότα Κυμοθόη


φωτ.1

ΟΥΡΑΝΙΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΕΡΑΪΔΑ*
από τη
 Νότα Κυμοθόη

Τι είναι αυτό που πετάει μέσα μας; Ποιά είναι αυτά τα αόρατα φτερά που μας ωθούν; Το ανθρώπινο σώμα είναι σαν άλογο. Αλλά το άλογο δεν μπορεί να πετάξει! Κι όμως, έχει το σώμα μέσα του φτερά που τα λένε... ψυχή. Αυτή η ψυχή είναι όμορφη! Ας κρατήσουμε την ομορφιά της αγνή όπως μας δόθηκε. Ας νοιώσουμε ως το άπειρο "είναι" μας όλο το φως που υπάρχει τόσο μα τόσο ασύληπτο...κι όμως "Υπάρχει"! Ας νοιώσουμε την ουσία του Θεού μέσα στα έγκατά μας κι ας αφήσουμε στα χέρια του όλα τα δύσκολα που μας βασανίζουν. Εκείνος ξέρει πως θα τα τακτοποιήσει! Όλοι έχουμε κοντά μας έναν καλό Άγγελο ή μια καλή Νεράιδα. Είμαστε από Θεϊκή Ουσία πλασμένοι! Ας πατήσουμε ελαφρά στη γη κι ας αναγνωρίσουμε το πρόσωπο αυτό, που πάντα μας βοηθάει και που έχουν κάποιοι λησμονήσει. Ας πούμε λοιπόν σήμερα: "Ευχαριστώ καλέ μου κι άγιε Άγγελε ή Ευχαριστώ καλή μου Νεράιδα. Ευχαριστώ για όλα"! Μόλις τώρα αρχίζει η ψυχή να φτερουγίζει από χαρά και αγαλίαση! Κρατήστε ανοιχτή την καρδιά στο καλό και στη χαρά. Κρατήστε ανοιχτό το νου και δεχτήτε την ευλογία του Σύμπαντος! Αμην! Ομ σάι Ραμ!
copyright:Νότα Κυμοθόη


Η Μεγάλη Επίκληση
Από την εστία του Φωτός μέσα από τη Διάνοια του Θεού
Ας διαχυθεί φως μέσα στις διάνοιες των ανθρώπων.
Το Φως ας κατέλθει στη Γη.

Από την εστία της Αγάπης μέσα από την Καρδιά του Θεού
Ας διαχυθεί αγάπη μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.
Είθε ο Χριστός* να γυρίσει στη Γη.
Από το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή
Ο σκοπός ας καθοδηγεί τις μικρές θελήσεις των ανθρώπων –
Ο σκοπός που οι Διδάσκαλοι γνωρίζουν και υπηρετούν.
Από το κέντρο που ονομάζουμε φυλή των ανθρώπων
Το Σχέδιο της Αγάπης και του Φωτός ας πραγματοποιηθεί
Και είθε να σφραγίσει την πύλη του κακού.
Το Φως, η Αγάπη και η Δύναμη ας αποκαταστήσουν το Σχέδιο πάνω στη Γη.



ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝΑ ΓΑΠΗ
ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΙ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ1
Νότα Κυμοθόη
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Έρως και Ψυχή, γράφει η Νότα Κυμοθόη


Έρως και Ψυχή
 Νότα ΚυμοθόηΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .



    Η ομορφιά είναι γένους θυληκού! Όπως η γυναίκα, η γη, η φύση, η συνουσία, η αγάπη! Αλλά ο έρως είναι γένους αρσενικού! Αναρωτήθηκε ποτέ κάποιος, απ' όλους όσους φέρουν μέσα στο σώμα τους μια ψυχή, που Θεέ μου, την έχουν ξεχάσει...γιατί υπάρχει; Πόσο με πονάει ετούτη η εποχή! Περπατάει ο πόνος στους δρόμους πρωί, μεσημέρι, βράδυ και χαράματα. Οι ψυχές των ανθρώπων είναι δυστυχισμένες! Δεν υπάρχει ένδυμα χαράς κι ευτυχίας να κάνει τα σώματα των ανθρώπων ευτυχισμένα. Γυρεύουν τον έρωτα σαν μεθισμένοι για να νοιώσουν ωραία. Τρέχουν απ' το πρωί ως το βράδυ για τον "άρτο τον επιούσιο" και να καλύψουν τις ανάγκες, που όσο περνάει ο καιρός, τόσο μεγαλύτερες γίνονται. Αλλά λεφτά και σέξ πάνε αντάμα. Λες κι ο έρωτας είναι το παν. Είναι βέβαια μια ηδονή και υπάρχει σαν σκέψη...Σκέψη-φαντασίωση-εικόνα του μυαλού, που κάνει το σώμα να βασανίζεται, να υποφέρει και να θέλει να την ικανοποιήσει για να ευχαριστηθεί. Όπως ευχαριστιέται τρώγοντας και πίνοντας, ευχαριστιέται και με ερεθισμούς ουσιών παντός είδους και φυσικά ερωτοτροπώντας.Όμως το σώμα έχει νου κι εκεί κατοικεί η λογική. Υπάρχει έρως στη λογική;.. Ο άνθρωπος, σαν λογικό ον που είναι, έχει στο DNA του όλες τις πληροφορίες που του χρειάζονται, ακόμα και για το θέμα "έρως"
   Η έλξη δυο σωμάτων είναι ένα μυστήριο στις ημέρες μας που άλλους απασχολεί, άλλους αφήνει αδιάφορους κι άλλοι ασχολούνται μόνο με αυτό διότι έχει σχέση με τη δουλειά τους...
Το ότι στις ημέρες μας επίσημα πλέον γίνονται γάμοι ομοφυλοφίλων, αποτελεί ένα κοινωνικό γεγονός. Η λέξη γάμος προέρχεται από το ρήμα "γαμέω"=δίδω τον εαυτό μου σύζυγο. Κυριολεκτικά όμως αναφέρεται σε γυναίκα που δίνει τον εαυτό της σε άντρα ή σε άντρα που δίνει τον εαυτό του σε γυναίκα ή στους γονείς που δίδουν τα παιδιά τους εις γάμον κοινωνία. Η λέξη σύζυγος προέρχεται από το ρήμα "συ-ζεύγνυμι"=δένω μαζί, ζεύω, ζευγαρώνω, ενώνω, συνδέω. Από το "συζεύγνυμι" προέρχεται η λέξη "ζεύγος" ζώων (αλόγων που σέρνουν την άμαξα, βοδιών που σέρνουν το αλέτρι) και κάθε ζευγάρι πραγμάτων(παπούτσια ας πούμε). Από το "ζεύγνυμι" προέρχεται και η λέξη "ζευκτηρία"=δεσμός, σύνδεσμος, πηδάλιο και "ζευκτήριο"= ζυγός. Αλλά και η λέξη "ζεύξις"=το γεφύρωμα. Το "ζεύγνυμι" έχει ίδια ρίζα με τη λέξη "Ζεύς"=υιός Κρόνου και Ρέας, άρχοντας της ατμόσφαιρας και κορυφαίος στον Όλυμπο....
Η σχέση λοιπόν αυτής της ένωσης, όταν πρόκειται για άνθρώπους είναι ο γάμος.
Ο γάμος όμως δεν είναι ένωση δυο σωμάτων μόνο για συνουσία κι απόλαυση της ερωτικής ηδονής, αλλά είναι και ένωση δυο ψυχών για να φέρουν αθάνατες ψυχές στον κόσμο με τη γέννηση παιδιών. Η ερώτηση που ακολουθεί είναι κάποιων παιδιών, αθώων ψυχών, που έχουν απορίες και ζητάνε από το Δάσκαλο/α να τους τις λύσει.
Η ερώτηση είναι απλή και προέρχεται από μια μαθήτρια Γ΄Δημοτικού, που διάβασε στην εφημερίδα το εξής:" Παντρεύτηκαν ομοφυλόφιλοι ιερείς στην Αγγλία". Ρώτησε το παιδί:" Και τι θα κάνουν μεταξύ τους κυρία, παιδιά μήπως;"Η Δασκάλα δεν απάντησε και κάλεσε τους γονείς και τους ενημέρωσε σχετικά με το όλο θέμα, δίχως να πάρει καμιά θέση.
Αλλά σε τούτη την εποχή την άναρχη και δίχως στέρεο, όλα επιτρέπονται κι όλα απαγορεύονται, ανάλογα με το επίπεδο του καθενός. Γι' αυτό η οικογένεια καλείται και πάλι να παίξει το δύσκολο ρόλο του παιδαγωγού. Είναι όμως σε θέση η οικογένεια να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά; Έχει σήμερα η σύγχρονη οικογένια κοινωνική παιδεία και στέρεα για να δώσει στα παιδιά της παιδεία; Έρχονται λοιπόν τα λόγια εκείνα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη να βγουν αληθινά, για όποιον μπορεί να τα καταλάβει. Διότι η γνώση η καλή είναι σαν τον σπόρο που πέφτει στη γη. Αν πέσει σε χώμα μπορεί και να φυτρώσει. Αν όμως πέσει σε βράχο, θα ξεραθεί.
Πόσοι λοιπόν από τους σημερινούς ανθρώπους έχουν ερευνήσει τι σημαίνει "έρως", τι σημαίνει "ψυχή", τι σημαίνει "σώμα" κι έχουν πράγματι επίγνωση "τι είναι η ψυχή"; Διότι αν θέλουμε όλα να τα ισοπεδώσουμε είναι πολύ εύκολο. Δεν διαφέρει η ισοπέδωση των αξιών και της ομορφιάς σε τίποτα από τους όσους κάνουν πόλεμο και θανατώνουν αθώους. Άλλοι χρησιμοποιούν όπλα με μπαρούτι και φωτιά κι άλλοι χρησιμοποιούν τρόπους να βλάπτουν την αρμονία σ τα πνευματικά και στις κοινωνικές αξίες...
Σας δίνω αυτούσια τα λόγια του Ιωάννη, μέσα από το Προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης, κι όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μελετήσετε κι εσείς τα σημεία, που είναι πράγματι ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ...

"Και σημείον μέγα ώφθη=φανερώθηκε εν τω ουρανώ, γυνή περιβεβλημένη τον ήλιον και η σελήνη υποκάτω των ποδών αυτής και επί της κεφαλής αυτής στέφανος αστέρων δώδεκα και εν γαστρί έχουσα έκραζεν ωδίνουσα και βασανιζόμενη τεκείν..."(αποκάλυψη Ιωάννη κεφ. ΙΒ' ,στιχ.1-2)..."και έτεκεν υιόν άρρενα ος μέλλει ποιμαίνειν πάντα τα έθνη εν ράβδω σιδηρά και ηρπάσθη το τέκνον αυτής προς τον Θεόν και προς τον θρόνον αυτού και η γυνή έφυγεν εις την έρημον, όπου έχει εκεί τόπον ητοιμασμένον από του Θεού, ίνα εκεί τρέφωσιν αυτήν ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα"(αποκαλυψη Ιωάννη κεφ.ΙΒ' στιχ. 5)..."και εβλήθη ο δράκων-ο όφις ο μέγας ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και ο Σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, εβλήθη εις την γην και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν. Και ήκουσα φωνήν μεγάλην εν τω ουρανώ λέγουσαν. Άρτι εγένετο η σωτηρία και η δύναμις και η βασιλεία του Θεού ημών και η εξουσία του Χριστού αυτού, ότι εβλήθη ο κατήγορος των αδελφών ημών, ο κατήγορος αυτών ενώπιον του Θεού ημών ημέρας και νυκτός. Και αυτοί ενίκησαν αυτόν δια το αίμα του αρνίου και δια τον λόγον της μαρτυρίας αυτών και ουκ ηγάπησαν την ψυχήν αυτών άχρι θανάτου. Δια τούτο ευφραίνεσθε ουρανοί και οι εν αυτοίς σκηνούντες. Ουαί την γην και την θάλασσαν ότι κατέβει ο διάβολος προς υμάς έχων θυμόν μέγαν, ειδώς ότι ολίγον καιρόν έχει. Και ότε είδεν ο δράκων ότι εβλήθη εις την γην εδίωξε την γυναίκα ήτις έτεκε τον άρρενα"(Αποκάλυψη Ιωάννη κεφ. ΙΒ' στιχ. 9-13)...."Και ωργίσθη ο δράκων επί τη γυναικί και απήλθε ποιήσαι πόλεμον μετά των λοιπών του σπέρματος αυτής, των τηρούντων τας εντολάς του Θεού και εχόντων την μαρτυρίαν Ιησού" (Αποκ. Ιωάννη κεφ. ΙΒ' στιχ. 17)....."Και το θηρίον ο είδον ήν όμοιον παρδάλει και οι πόδες αυτού ως άρκου και το στόμα αυτού ως στόμα λέοντος και έδωκεν αυτώ ο δράκων την δύναμιν αυτού και τον θρόνον αυτού και εξουσίαν μεγάλην"...."και εδόθη αυτώ στόμα λαλούν μεγάλα και βλασφημίαν και εδόθη αυτώ εξουσία πόλεμον ποιήσαι μήνας τεσσαράκοντα δυο. Και ήνοιξε το στόμα αυτού εις βλασφημίαν προς τον Θεόν, βλασφημήσαι το όνομα αυτού και την σκηνή αυτού τους εν τω ουρανώ σκηνούντες. Και εδόθη αυτώ πόλεμον ποιήσαι μετά των αγίων και νικήσαι αυτούς και εδόθη αυτώ εξουσία επί πάσαν φυλήν και λαόν και γλώσσαν και έθνος. Και προσκυνήσουσιν αυτόν πάντες οι κατοικούντες επί της γης ων ου γέγραπται το όνομα εν τω βιβλίω της ζωής του αρνίου του εσφαγμένου από καταβολής κόσμου. Ει τις έχει ους, ακουσάτω"..."Και ποιει πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους και τους πλούσιους και τους πτωχούς και τους δούλους, ίνα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών. Και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Ώδε η σοφία εστίν. Ο έχων νουν ψηφισάτω(απαριθμήσει) τον αριθμόν του θηρίου. Αριθμός γαρ ανθρώπων εστί και ο αριθμός αυτού χξς "...(Αποκ. Ιωάννη κεφ. ΙΓ' στιχ. 2, 7-9, 16-18)...."Και ουκ έχουσιν ανάπαυσιν ημέρας και νυκτός οι προσκυνούντες το θηρίον και την εικόνα αυτού και ει τις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματος αυτού. Ωδε η υπομονή των αγίων εστίν, οι τηρούντες τας εντολάς του Θεού και την πίστιν Ιησού"..(Αποκ. Ιωάννη κεφ. ΙΔ', στιχ. 11-12)...



Δεν υπάρχει λόγος να εξηγηθεί τίποτα. Η γραφή του Ιωάννη είναι ξεκάθαρη για την πορνεία μεταξύ των ανδρών, το μπαρκόντ σύστημα με τις κάρτες, το φακέλωμα με τις ταυτότητες των τροφίμων που ελέγχεται η παραγωγή έχοντας τον αριθμό αυτό πάνω στις συσκευασίες τους και φυσικά εννοεί τον έλεγχο της ανθρωπότητας με το σύστημα αυτό...Κι αυτό που εννοεί...ΥΠΟΜΟΝΗ...και ΠΙΣΤΗ στα λόγια και τις εντολές του Ιησού, που ευλόγησε το γάμο εκείνη την εποχή σε μια κοινωνία που ήταν όπως αυτή που πάει να γίνει σε λίγα χρόνια η κοινωνία των ανθρώπων επί γης, χειρότερη κι από αυτή των...αδέσποτων ζώων. 
    Τα αθώα ζώα, εγκαταλείπονται στους δρόμους από τους ανόητους ανθρώπους. Οι άνθρωποι, οι δίχως λογική που με τη συμπεριφορά τους προκαλούν, σε ποια κατηγορία ανήκουν; Ποιος φταίει για το θέμα αυτό; Διότι... ναι μεν, είναι διαφορετικοί από το σύνολο των ανθρώπων επί γης, τους δεχόμαστε...αλλά...υπάρχουν και παιδιά... Τι θα πούμε στα παιδιά;

    Οι ομοφυλόφιλοι μάλλον σκέφτονται μόνο την προσωπική τους ηδονή, αδιαφορώντας για τον κοινωνικό πόνο που δημιουργούν, κάνοντας δημόσιο θέμα την προτίμησή τους. Διότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στην κρεβατοκάμαρά του για να περνάει καλά, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να ανοίγει μια μεγάλη τρύπα στην αρμονία της κοινωνικής ισορροπίας. Είναι μεγάλη πρόκληση οι γάμοι μεταξύ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και συνάπτονται για λόγους καθαρά...οικονομικούς. Διότι παιδιά μεταξύ τους τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν κάνουν. Σκοπός του γάμου είναι η διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους. Ο γάμος λοιπόν των ομοφυλόφιλων δημιουργεί ένα σπάσιμο της αλυσίδας στον κύκλο της ζωής. Αν αυτή η πράξη είναι πράξη αγάπης, ας την συνεχίσουν. Αλλά δεν είναι πράξη αγάπης για συνέχιση της ανθρώπινης ζωής και το ξέρουν και οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι, που είναι πανέξυπνοι και φυσικά έχουν αισθήματα. Ας διευρύνουν λοιπόν το συναίσθημά τους προς όλη την ανθρωπότητα. Σκοπός της ύπαρξής μας σε τούτο τον πλανήτη δεν είναι να προκαλούμε τους άλλους, αλλά να τους δίνουμε αγάπη. Δίχως αγάπη δεν υπάρχει ζωή. Κι οι ομοφυλόφιλοι δεν αγαπάνε τα παιδιά. Αυτό δείχνει η συμπεριφορά τους με την πράξη γάμου τους. Ας συμπεριφερθούν όπως θέλουν στο κρεβάτι τους, είναι δικαίωμά τους, αλλά, ας δουν τα προβλήματα του κόσμου. Διότι υπάρχουν παιδιά που πεινάνε και πεθαίνουν από την πείνα. Υπάρχουν γέροι ανήμποροι που τρώνε σκουπίδια και κοιμούνται στα πάρκα μαζί με τα αδέσποτα σκυλιά. Υπάρχουν γυναίκες μόνες μάνες που ο πατέρας- σύζυγος δεν ενδιαφέρθηκε ουδέποτε για τα παιδιά τους και τις ευθύνες αυτών των παιδιών. Υπάρχουν παιδιά μπλεγμένα με ναρκωτικά που πεθαίνουν στα χαλάσματα...Ας σκεφτούν λοιπόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τις ομοφυλοφιλικές τους διαθέσεις για τον έρωτα, την κοινωνία των ανθρώπων μέσα στην οποία ζουν και οι ίδιοι. Πως θέλουν να τους αποδεχτεί το σύνολο της κοινωνίας όταν οι ίδιοι διασπώνται από την ισορροπία της κοινωνικής αλυσίδας ως κάτι το διαφορετικό και ξεχωριστό; Τι θα πούμε στα παιδιά; Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί ένα ομοφυλοφιλικό ζευγάρι ν' αποκτήσει παιδιά. Δεν γίνεται από την ίδια τη φύση!Κι εδώ είναι η αλήθεια. Η φύση είναι σοφή!
* Έρως και Ψυχή": Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
artnotakymothoe
Copyright:Νότα Κυμοθόη {Δοκίμιο δημοσιευμένο...}

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .