ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Νότα Κυμοθόη "Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗ"

Νότα Κυμοθόη* "Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ...ΣΥΜΒΙΩΣΗ"

 Αγαπώ, σε όλες τις γλώσσες των λαών της γης! Αγαπώ σημαίνει αποδέχομαι, δηλαδή δέχομαι τον άλλον όπως είναι, δίχως να θέλω να τον αλλάξω, δίχως να θέλω να είναι ρούχο στα δικά μου μέτρα. Δίχως αγάπη, τίποτα δεν υπάρχει! Σε μια γη αιωρούμενη μέσα στο χάος του Σύμπαντος υπάρχουμε όλοι! Ποιος έχει μεγαλύτερο δικαίωμα ζωής από τον άλλον; Ποιος αφαιρεί τη ζωή του άλλου και με ποιο δικαίωμα; Ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα; Όλοι έχουμε ίσια διακαιώματα ζωής και ύπαρξης στον πλανήτη! Τα όπλα κάθε είδους είναι καταστροφικά και δεν αποτελούν κίνητρο δύναμης για καμιά χώρα που τα διαθέτει εις βάρος κάποιας άλλης χώρας ή λαού. Διότι πάντα θα υπάρχει κάποια άλλη χώρα που θα βρίσκει ένα πιο δυνατό και πιο καταστροφικό όπλο. Το μέσο που φέρνει καταστροφή δεν είναι δύναμη, αλλά αυτοκαταστροφή σε αυτόν που το έχει και το χρησιμοποιεί! Η Συμπαντική Νομοτέλεια και Δικαιοσύνη απονέμει πάντα δίκιο στους αδικούμενους και ταλαίπωρους. Διότι η βία είναι σαν το μπούμερακ που πάντα επιστρέφει σε αυτόν που το πετάει.

Οι άνθρωποι της γης είναι όλοι όμορφοι όπου κι αν κατοικούν κι όποιο χρώμα έχει το δέρμα τους ερωτεύονται. Αγαπούν, , δημιουργούν οικογένεια, επιχειρήσεις, πολιτισμό και θέλουν την ευτυχία τους. Οι κλέφτες της ευτυχίας των άλλων πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, αλλά...είναι λιγοστός ο χρόνος τους!..


Οι άνθρωποι της γης έχουν την ίδια ψυχή καμωμένη από θεϊκή ουσία όπως όλοι μας. Ποιος είναι αυτός, που δίνει ψυχή σε ένα σώμα; Αφού λοιπόν ουδείς άνθρωπος επί γης, όσα όπλα κι αν έχει, όση εξουσία κι αν έχει, όσα πλούτη κι αν έχει δεν είναι ικανός να δώσει ψυχή σε ένα νεκρό σώμα, δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την θεϊκή ψυχή κανενός. Είτε κράτος είναι αυτό, είτε ηγέτης κράτους, είτε Υπουργεία, ένωση-συμμαχίες κρατών, θα καταστραφούν μόλις έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Δείγματα έχουν δοθεί: Πλημμύρες, σεισμοί, ανεμοστρόβιλοι, λιμοί...Τι περιμένουν για να λογικευθούν οι όσοι αφελείς Πολιτικοί ηγέτες ζουν κι ασκούν εξουσία και πιστεύουν οι αφελείς μαζί με τους συνεργάτες τους, πως έχουν υπογράψει συμβόλαιο αιωνιότητας για την ύπαρξή τους κρατώντας τις τύχες των ανθρώπων στα χέρια τους; Δεν τιμωρεί ο Θεός, αλλά αγαπά. Κι όποιος αγαπά προσπαθεί να νουθετήσει τα εν ζωή δημιουργήματά του. Η γη κι ότι υπάρχει πάνω σε αυτή είναι Θεϊκό δημιούργημα γιατί έχει ψυχή, αλλά κι όλο το Σύμπαν. Όποιος αφελής δεν το πιστεύει ας ψαχτεί καλά κι ας προσπαθήσει να δώσει ζωή σε έναν αγαπημένο του νεκρό.
Ο εγωισμός έχει τυφλώσει τους αφελείς που πιστεύουν πως είναι...σπουδαίοι/ες! Ο καθένας ας σκεφτεί λογικά κι ας σεβαστεί την ύπαρξη του άλλου. Ο άλλος είμαστε εμείς! Τα μάτια του βλέπουν εμάς! Ας γίνουμε αρεστοί κι ας του δώσουμε τη χαρά να μας βλέπει και να χαίρεται. Αλλά μη του επιτρέψουμε ποτέ να μας χρησιμοποιεί για ευχαρίστησή του και μόνο, δίχως να θέλουμε κι εμείς!
Τροφή στον πλανήτη γη υπάρχει άφθονη για όλους. Ας μοιραστεί δίκαια! Γιατί θα έρθει καιρός που οι όσοι έχουν και δεν δίνουν θα μασάνε τις γλώσσες τους για να φάνε, γιατί δεν θα έχουν!Νερό στον πλανήτη γη υπάρχει άφθονο για όλους. Ας ξεδιψάσει τους όσους διψούν! Γιατί θα έρθει καιρός που το νερό της γης από το λιώσιμο των πάγων θα τους πνίξει! Οι στατιστικές που ενσπείρουν φόβους στέρησης έχουν σκοπό την επιβολή βίας, το κέρδος κάποιων και την κήρυξη πολέμων. Ας προσέχουμε όλοι το περιβάλλον που μας χαρίστηκε και ας δέσουμε όλα τα ανθρώπινα χέρια που καταστρέφουν. Ας μη γινόμαστε συνένοχοι με όσους καταστρέφουν το περιβάλλον αδιαφορώντας. Ας ενωθούμε όλοι μαζί για την αγάπη της γης και για τη συμφιλίωση των αθώων. Η αγάπη των ανθρώπων είναι το πιο ισχυρό όπλο και αφοπλίζει τους κερδοσκόπους και πολεμοχαρείς!

*Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ... ΣΥΜΒΙΩΣΗ, Γράφει η Νότα Κυμοθόη 3008

Νότα Κυμοθόη©Νότα Κυμοθόη

Ζωγράφος- Συγγραφέας και arttherapy
copyright: Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Η αγάπη είναι συμβίωση"© Nότα Κυμοθόη

Άδεια Creative Commons

Νότα Κυμοθόη"Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά"

Νότα Κυμοθόη*
Δημοτική Πεινακοθήκη Πειραιά Εικαστικός και Λογοτέχνης
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, βοηθώντας την πατρίδα μου Ελλάδα σε θέματα για το Περιβάλλον...
* Νότα Κυμοθόη, μιλάει και απαγγέλλει Ποίηση, για το Περιβάλλον (Ιουνιος 2008), Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, συμμετέχει ενεργά στις
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ



Copyright:Νότα Κυμοθόη 2008

Νότα Κυμοθόη "Εκδήλωση για το Περιβάλλον" © Nότα Κυμοθόη