ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΑΝ.., Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2008



ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑΔΑ


ΑΝ.., 
Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2008
...
*Αν...έχεις φαγητό, ρούχα και μια στέγη...είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος από 75% στον πλανήτη!
*Αν...έχεις χρήματα στην τράπεζα και στο πορτοφόλι σου...ανήκεις στο 6%-8% των ανθρώπων στη γη!
*Αν...ξυπνάς το πρωί με ΥΓΕΙΑ είσαι ο πιο ευλογημένος άνθρωπος από εκκατομύρια άλλους που δεν θα επιβιώσουν σε λίγες...ημέρες!
*Αν έχεις ζήσει φτώχεια, κακουχίες, δυστυχία, βασανιστήρια, στέρηση, επέζησες από πόλεμο κι εξορίες...τότε είσαι ο καλύτερος άνθρωπος ανάμεσα από 500.000.000 και πλέον ανθρώπους στη γη
*Αν...πηγαίνεις στην εκκλησία να ευχαριστήσεις το Θεό χωρίς φόβο, χωρίς εξαναγκασμό, χωρίς...θάνατο, είσαι... στην κορυφή των 3.000.000.000.000 ανθρώπων στον κόσμο όλο
*Αν...οι γονείς σου είναι ζωντανοί είσαι τυχερός άνθρωπος κι ας είναι... χωρισμένοι κι αν... ακόμα είναι παντρεμένοι και ζουν μαζί...είσαι σπάνιος άνθρωπος
*Αν...κρατάς ψηλά το κεφάλι σου με χαμόγελο κι αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη γι' αυτό, είσαι...πραγματικά ευλογημένος άνθρωπος!
*Αν...μπορείς να μοιράσεις το καρβέλι σου με έναν πεινασμένο συνάνθρωπό σου, είσαι...ευλογημένος άνθρωπος!
*Αν...μπορείς να κρατάς το χέρι κάποιου που υποφέρει και να του προσφέρεις θεραπεία με το άγγιγμά σου δίχως να το διαδίδεις σε όλο τον κόσμο...είσαι ευλογημένος άνθρωπος!
*Αν...αγκαλιάζεις κάποιον που έχει ανάγκη ανθρωπιάς και βοήθειας θεραπεύοντας τον πόνο του και τη δυστυχία του...είσαι ευλογημένος άνθρωπος!
*Αν...δίνεις κουράγιο, ελπίδα και προσφέρεις κοινωνικό έργο και χαρά...είσαι ευλογημένος άνθρωπος!
*Αν...προσφέρεις την αγάπη σου, δίχως να περιμένεις ανταπόδοση...είσαι ευλογημένος άνθρωπος!
*Αν...οι άνθρωποι που έχουν δύναμη, θέσεις, εξουσία και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους...γιατί αυτοί θέλησαν ή θέλουν να προσφέρουν με την πολιτική τους...σκέφτονταν αυτούς που υπηρετούν και όλες τους τις ανάγκες πρώτα κι όχι τη δική τους...ευημερία...τότε ο κόσμος γύρω μας θα ήταν καλύτερος. Τότε η Ελλάδα θα ήταν...παράδεισος! Τότε...δεν θα παραπονιόταν κανένας!
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη