ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Νότα Κυμοθόη "Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας"

Νότα Κυμοθόη 
"Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας"

Ευγνωμονώ για την γέννησή μου στην Ελλάδα και για τη μητρική μου ελληνική γλώσσα. Ευγνωμονώ τους καλούς μου γονείς και τη γιαγιά μου, που μου έμαθαν τις πρώτες ελληνικές λέξεις! Ευγνωμονώ όλους τους Έλληνες Δασκάλους μου, για τον κόπο τους να μου διδάξουν την ελληνική γλώσσα, η οποία με οδήγησε να διαβάζω, να μελετώ και να γράφω βιβλία. Ευγνωμονώ όλους τους καλούς εκδότες μου, που αναγνώρισαν τη γνήσια γραφή μου και την εκτίμησαν και την έκαναν βιβλία, τα οποία κυκλοφόρησαν με επιτυχία και κάποια κυκλοφορούν ακόμα! Ευγνωμονώ όλους τους καλούς αναγνώστες μου, οι οποίοι τίμησαν και τιμούν την ανάγνωση των βιβλίων μου! 
Ευγνωμονώ όλους όσους άσκησαν κριτική στο λογοτεχνικό έργο μου και σε όλους όσους μέσα από εκδηλώσεις πολιτισμού, από περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση παρουσίασαν τα βιβλία μου και το έργο μου! 
Ευγνωμονώ όλους όσους με προσκάλεσαν και μίλησα σε Συνέδρια και όλους όσους αγαπούν την ελληνική γλώσσα και παρουσίασαν και διέδωσαν τα βιβλία και βράβευσαν τη λογοτεχνική μου γραφή, αλλά και όλους όσους συμπεριλαμβάνουν το έργο μου στις σελίδες των εγκυκλοπαιδειών τους! Ευγνωμονώ όλους όσους με τιμούν με την αγάπη τους, για το ελάχιστο αυτό έργο μου.
Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας είναι μέγιστος. Η γραφή της έχει απασχολήσει πολλούς μελετητές και οι γνώσεις που περιλαμβάνει είναι ανεξάντλητες. 
Ευελπιστώ να μελετά η ανθρωπότητα την ελληνική σκέψη μέσα από την ελληνική γλώσσα, η οποία εξελίσσεται, αλλά είναι αστείρευτη και άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αρχαίες ελληνικές γραφές και τα νοήματά της. Έτη πολλά! 
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια!
(εικόνα: κάποια ελάχιστα από τα βιβλία μου)
Photography and writer Kymothoe Nota©Νότα Κυμοθόη