ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" 2014


ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
"ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΔΥΣΗΣ και ΑΝΑΤΟΛΗΣ"2014

Οι δυο ηγέτες Δύσης και Ανατολής παίζουν "πόκερ" την ανθρωπότητα?..
Μετά από το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου το 1992, ο κόσμος πίστεψε πως η Ανατολή και η Δύση δεν θα έχουν πλέον διαφορές για την οικονομική κατάσταση αλλά και για την ισορροπία των όπλων και των δυνάμεών τους. Εξαπατήθηκε!..
Η Ε.Ε. και η δύναμη που ανέπτυξε έτσι ξαφνικά καθώς η ενεργειακή πολιτική της ήταν να αναπτυχθούν οι χώρες που ήταν και είναι κάτω από την ομπρέλα της, δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στην Ρωσία, η οποία συνειδητοποίησε πως βρίσκεται έξω απ΄ όλο το ενεργειακό παιχνίδι...
Η Ρωσία γιάτρευε τις πληγές της πολλά χρόνια και με σχέδιο η "Δούμα" μαζί με τις "ευλογίες" του Ρώσου Πατριάρχη (παλαιοημερολογίτικα μοναστήρια και όλοι όσοι δρουν εντός κι εκτός με αυτό το σχήμα μέχρι και την Αριζόνα και την Αφρική και την Ασία και...τι εξοπλίζουν τάχα... ενάντια σε τι;) αλλά και με την ηγεσία του Πούτιν, δυνάμωσε!
Ποιο κόλπο "Δούρειου ίππου" χρησιμοποίησε η Ρωσία; Ποιο "υπερόπλο" αποδυνάμωσε τον αντρικό πληθυσμό κι αφόπλισε όλους τους ένστολους παγκοσμίως;

 Οι Ρωσίδες καλλονές που χρησιμοποιήθηκαν ως... "πόρνες" πολυτελείας σε όλη την υφήλιο κι έκαναν ερωτικές σχέσεις και ερωτικούς δεσμούς αλλά και γάμους με τους πλουσιότερους της γης. Κοντά σε αυτές ακολούθησαν...ναρκωτικά+μαφία+αλκοόλ+προστάτες τους+τζόγος+όπλα+ η καραμέλα στους Έλληνες το όνειρο "να πάρουν πάλι την Αγιά Σοφιά" βάζοντας στο παιχνίδι την Ορθόδοξη εκκλησία οπού οι ιερείς, Αρχιμανδρίτες, Δεσποτάδες, Μητροπολίτες και οι Καθηγητές και Δάσκαλοι φανατικοί πιστοί τους, δημιούργησαν "ρατσιστές" φανατισμένους ενάντια στην Δύση.
Στο χέρι έβαλαν την οικονομία...κι ότι έχει σχέση με αυτήν...
Οι επιχειρήσεις διαλύθηκαν...και μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδας και Κύπρου...
Οι Προστάτες Ρώσοι+Ορθοδοξία δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη, αλλά προχωρούσαν για να βγουν στο Αιγαίο και στόχος τα πετρέλαια της Β. Αφρικής και όλου του Αιγαίου...

Η Αμερική, στην προσπάθειά της για εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων έφτασε στην Ανατολή να πολεμάει για να αποκτήσει πρόσβαση σε πηγές ενέργειας.

Ποιοι ενοχλήθηκαν από την Αμερική στην Ανατολή; 
Ποιοι είχαν κέρδος από το χτύπημα της Αμερικής στους δίδυμους πύργους της;
Η Κίνα μήπως; Και οι Κινέζοι έχουν μπει πολλά χρόνια με τα φτηνομάγαζά τους σε όλη τη γη και δρουν κατασκοπικά εις βάρος της Δύσης...
Η Ρωσία μήπως; Το ισχυρότερο "όπλο" οι καλλονές Ρωσίδες παντού. Το "sex" κέρδισε και μαζί με αυτό έπιασαν δουλειά και οι "ιερείς" με τα κομποσκοίνια, τους αγιασμούς, τα ευχέλαια, για να σώσουν από τον..."αντίχριστο" τις ταλαίπωρες γυναικούλες που ο έως τότε "σύζυγός" τους, ξαφνικά τις παράτησε για το κορμί μιας νεαράς Ρωσίδας, Βουλγάρας ή Ρουμάνας...
Οικογένειες διαλύθηκαν. Επιχειρήσεις διαλύθηκαν. Οικονομική κρίση...

Η Ρωσία λοιπόν, εκεί οπού κανείς δεν θα την υποπτευόταν με την όλη της τακτική, γιατί έβαζε μπροστά την Ορθοδοξία και το "Σταυρό" του Ιησού Χριστού...
Αλλά η τρομοκρατία καλπάζει...και τι σχέση έχει με την τρομοκρατία ανά την υφήλιο κάτω από το καλοσχεδιασμένο της πρόγραμμα;

Δεν θα σχολιάσω τι έχει γίνει στα Βαλκάνια όλ΄ αυτά τα χρόνια.
Δεν θα σχολιάσω τι έχει γίνει και τι γίνεται στη Συρία και στην Παλαιστίνη...
Παρακολουθεί όλος ο κόσμος δίχως ανάσα...
Εδώ που έχει φτάσει η οικονομική κατάσταση σε μορφή κατάρρευσης των παγκοσμίων τραπεζών, ο κόσμος ακόμα δεν το έχει καταλάβει.
Με τους οικονομικούς και θρησκευτικούς πολέμους να μαίνονται και με ομάδες πολεμοχαρών να μη λογαριάζουν τίποτα, η κοινή γνώμη έχει διχαστεί μεν, αλλά "βουνό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει".

Συγνώμη δηλαδή, αλλά, αν στο δικό σας σπίτι ερχόταν κάποιος να μαγειρέψει ακάλεστος, θα του λέγατε...περάστε;
Τι δουλειά έχουν όλοι στη Συρία;

Η κίνηση του Πούτιν, να δημιουργήσει τον συνασπισμό της Ανατολής με τις χώρες που έχει υπογράψει συμφωνίες και με την ίδρυση της "Ανατολικής Παγκόσμιας Τράπεζας" και την απόφασή του να χρησιμοποιούν το ρούβλι, αντί του δολαρίου, αποτελεί πλήγμα στην οικονομία της Αμερικής, που μέχρι τώρα είχε το παγκόσμιο μονοπώλιο.
Μήπως πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί τι έγινε το 2012 στην Κύπρο και πως ξεκίνησε το capital condrol στις κυπριακές τράπεζες?..
Πλήγμα αποτέλεσε για τη Ρωσία η "χλαπάτσα" που έφαγε στην Κύπρο, σχετικά με το θέμα της ΑΟΖ. Κι αν κάποιος δεν το γνωρίζει, απλά σας λέω πως τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι επένδυσαν στην Κύπρο πολλά δισεκατομμύρια χρήματα...και φυσικά περίμεναν να προτιμηθούν στη συνεργασία για την εξόρυξη φυσικού αερίου. Το τι γίνεται, το γνωρίζουν και τα μικρά παιδάκια.
Ο έλεγχος των τραπεζών από την Κύπρο θα έρθει και στην Ελλάδα, ήδη ξεκίνησε με τη συγχώνευση της Αγροτικής με την Πειραιώς...

Είτε αρέσει σε κάποιους κύκλους είτε δεν αρέσει, κάπου υπάρχει εξήγηση ιστορική, διότι τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί σε Ελλάδα και Κύπρο και οι μεγάλες καταστροφές των Ελλήνων τόσα χρόνια, καταμαρτυρούν την πολιτική, η οποία ασκείται για τους ενεργειακούς πόρους της Ανατολής.

Θα έχουμε σύντομα πολλές εξελίξεις και αυτό φαίνεται από τις σχέσεις των δυο υπερδυνάμεων σχετικά με την στάση τους στο θέμα της Ουκρανίας, αλλά και των άλλων πολεμικών συγκρούσεων  (Συρία, Παλαιστίνη)...

Χθες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας και μεταξύ των άλλων είπαν:

«Ο πρόεδρος Πούτιν θα πρέπει να θέλει να επιλυθεί η κατάσταση διπλωματικά. Πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε, να αρθούν αυτές οι κυρώσεις, να αναπτυχθεί η οικονομία τους και να έχουν καλές σχέσεις με την Ουκρανία», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ωστόσο, μερικές φορές οι άνθρωποι δεν ενεργούν πάντα με το σωστό τρόπο και δεν ενεργούν πάντα με βάση τα μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα συμφέροντά τους»

«Ο Ρώσος ηγέτης περιέγραψε τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον ως αντιπαραγωγικές, οι οποίες προκαλούν σοβαρή ρήξη στις διμερείς σχέσεις και γενικά στη διεθνή σταθερότητα». Υπάρχουν πολλά σημεία ακόμα στα οποία διαφωνούν οι δύο ηγέτες, ωστόσο αμφότεροι τόνισαν τη σημασία μιας «άμεσης και μακροπρόθεσμης κατάπαυσης του πυρός» στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε το Κρεμλίνο. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να διατηρηθούν ανοικτές οι οδοί επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό ανακοίνωσε και ο Λευκός Οίκος.
Αλλά δεν είπαν τίποτα, για το τι θα συμβεί στη Συρία...
Τι θα συμβεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο;

Ποιοι είναι οι δυο ηγέτες Ανατολικής και Δυτικής πλευράς;
Βιογραφία Βλαντιμίρ Πούτιν

Γεννήθηκε στο Λένινγκραντ στις 7 Οκτωβρίου 1952. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και λίγο καιρό αργότερα απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά. Το 1990 έγινε βοηθός Κοσμήτορα, ενώ το διάστημα 1985-1990 εργάστηκε στην Ανατολική Γερμανία ως μυστικός πράκτορας της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας (Комитет Государственной Бeзoпасности, КГБ -ΔΦΑ: [κəmʲɪˈtʲet ɡəsʊˈdarstvʲɪnːəj bʲɪzɐˈpasnəstʲɪ],[ka ɡɛ bɛ] Κα Γκε Μπε/KGB)Το 1991 γύρισε στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, όπου δούλεψε με τον γνωστό δημοκρατικό παράγοντα της «Νέας Ρωσίας», Ανατόλι Σομπτσάκ, δήμαρχο της πόλης, ως σύμβουλό του.
Η μητέρα του, Μαρία Ιβάνοβνα Πούτινα, ήταν εργάτρια εργοστασίου και ο πατέρας του, Βλαδίμηρος Σπυριδόνοβιτς Πούτιν, είχε καταταγεί στο Σοβιετικό Ναυτικό, όπου υπηρέτησε στον στόλο των υποβρυχίων στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συμμετείχε σε μία ομάδα δολιοφθορέων της NKVD. Ο παππούς του, Σπυρίδων Πούτιν, ήταν προσωπικός μάγειρας του Βλαντιμίρ Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν.
Τον Ιούνιο του 1991 έγινε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Μάρτιο του 1997 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου, ενώ το 1998ορίστηκε Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, διάδοχος της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας. Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1999, ορίστηκε Πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν και τον Ιανουάριο του 2000, μετά από το ξαφνικό διάγγελμα παραίτησης του Γιέλτσιν, ορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος. Το 2000 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και εξελέγη Πρόεδρος. Επίσης, στις 14 Μαρτίου 2004 επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία.
Την 1η Οκτωβρίου 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός.
Στις εκλογές αυτές, στις 2 Δεκεμβρίου του 2007, που διεξήχθησαν υπό καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία, ο Πούτιν θριάμβευσε με ποσοστό άνω του 62% των ψήφων. Στις προεδρικές εκλογές του 2012 κέρδισε ποσοστό άνω του 60% και ορκίστηκε ξανά στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Βιογραφία Μπαράκ Ομπάμα
Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 από Κενιάτη πατέρα και λευκή Αμερικανίδα μητέρα. Τα περισσότερα χρόνια της παιδικής του ηλικίας τα πέρασε στη Χονολουλού, ενώ από τα 6 του ως και τα 10 του χρόνια έζησε στην Τζακάρτα με τη μητέρα του και τον Ινδονήσιο πατριό του. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κολούμπια και της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, ο Ομπάμα εργάστηκε μεταξύ άλλων ως λέκτορας πανεπιστημίου και δικηγόρος αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παντρεύτηκε το 1992 και έχει 2 κόρες. Είναι συγγραφέας δύο εξαιρετικών βιβλίων. Το ένα από αυτά είναι απομνημονεύματα της παιδικής του ηλικίας και τιτλοφορείται Dreams from My Father («Όνειρα Του Πατέρα Μου») και το άλλο λέγεται The Audacity of Hope («Τολμώ Να Ελπίζω»), στο οποίο παραθέτει την προσωπική του άποψη για την αμερικανική πολιτική σκηνή
Από το 1997 ως το 2004 υπηρέτησε στη Βουλή του Ιλινόις. Η προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής το 2000 απέτυχε, και τρία χρόνια μετά ανακοίνωσε ότι θα διεκδικούσε το αξίωμα του γερουσιαστή. Την επόμενη χρονιά, ενώ ήταν ήδη βουλευτής του Ιλινόις, απεύθυνε ομιλία στο Εθνικό Δημοκρατικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το 2004. Το Νοέμβριο του 2004 εξελέγη μέλος της Γερουσίας των ΗΠΑ με 70% των ψήφωνΩς μέλος της μειοψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος κατά την 109η συνεδρίαση του Κογκρέσου, τάχθηκε υπέρ του ελέγχου στα συμβατικά όπλα και πραγματοποίησε επίσημα ταξίδια στην Ανατολική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Κατά το επόμενο (110ο) Κογκρέσο, ο Ομπάμα προώθησε νομοθεσία για τα λόμπι στις ΗΠΑ και την εκλογική απάτη, όπως επίσης για τη μείωση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη και εναντίον της πυρηνικής τρομοκρατίας.
Το Φεβρουάριο του 2007 ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008. Έχει δώσει έμφαση στο να τερματίσει τον Πόλεμο στο Ιράκ ενώ παράλληλα να διατηρηθεί η ισχυρή στρατιωτική παρουσία της Αμερικής, όπως επίσης να φροντίσει για την ανεξάρτητη ενέργεια και την καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ανακηρύχθηκε εκλεγμένος Πρόεδρος και ανέλαβε επισήμως καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2009, αφού έδωσε το νενομισμένο όρκο σε μια φαντασμαγορική τελετή ενώπιον πλήθους κόσμου. Μία ημέρα μετά, ο Ομπάμα ανέγνωσε ξανά τον όρκο, εξαιτίας ανακολουθίας σε μια από τις λέξεις στην επίσημη τελετή. Ο δικαστής Ρόμπερτ είχε κάνει λάθος σε μία λέξη.
O νέος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για το κλείσιμο των φυλακών στο Γκουαντανάμο εντός του επομένου χρόνου και διόρισε στις 22 Ιανουαρίου του 2009 νέο ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή τον πρώην γερουσιαστή Τζορτζ Μίτσελ, ενώ ειδικό απεσταλμένο για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν όρισε τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Στις 27 Φεβρουαρίου του 2009 ο Ομπάμα ανήγγειλε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ θα τερματιστούν σε διάστημα 18 μηνών.Το Μάρτιο του 2009 ανακοίνωσε την αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν σε 17.000.
Στις 9 Οκτωβρίου 2009 η Νορβηγική Επιτρoπή των Βραβείων Νόμπελ Ειρήνης αποφάσισε να απονείμει στον Μπαράκ Ομπάμα το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009. Σύμφωνα με την επιτροπή, ο λόγος που ο Ομπάμα κέρδισε το βραβείο ήταν «το όραμά του και η δουλειά του για ένα κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα». Υπήρχαν όμως και αρκετοί που θεωρούσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να δοθεί το βραβείο στον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις 9 μήνες πριν, τον Ιανουάριο.Ο Ομπάμα έγινε ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, και τέταρτος συνολικά, που κέρδισε το βραβείο. Οι πρώτες αντιδράσεις ξένων προσωπικοτήτων ήταν θετικές. Από τους πρώτους που χαιρέτησαν τη βράβευση ήταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα και ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.
Η Αμερική αποφάσισε να στείλει στρατό στην αυλή της Ρωσίας.Την ανακοίνωση έκανε το Πεντάγωνο και συγκεκριμένα ο Ναύαρχος John Kirby. Ανακοίνωσε ακόμα πως είναι διατεθημένοι να ξοδέψουν 19.000.000$ από το κονδύλι Global Security που δίνουν τα Υπουργεία Αμύνης και Εξωτερικών. Αυτή η αποστολή βαφτίζεται "εκπαίδευση των Ουκρανών Ειδικών Φρουρών"

Η ελληνική λαϊκή παροιμία λέει "όποιος ξύνεται συνέχεια στου τσοπάνη το ραβδί θα γυρίσει και θα του το ανοίξει". Η Ρωσία δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια και η παγκόσμια κατάσταση θ΄ανατραπεί. Δεν επιθυμώ να γράψω κανένα "σενάριο", για το τι θα συμβεί...
Απλά ο Πούτιν, έχει βάλει σ΄εφαρμογή το σχέδιο της Ρωσίας που είχε από τον...Β΄παγκόσμιο πόλεμο..."να βγει στο Αιγαίο ο ρωσικός στόλος"...


Όλοι όσοι ζούμε στη χώρα Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά κι όλοι όσοι ζουν στην Τουρκία και όλες τις χώρες γύρω απ΄ το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, επιθυμούμε να είμαστε "αγαπημένοι γείτονες" και επειδή κοντά μας είναι η Ευρώπη, ας δεχτούν την επιθυμία μας ν΄ανήκουμε στην Ε.Ε. όλες οι χώρες οπού ενώθηκαν οικονομικά με όνειρα για ν΄ αναπτύξουν το μέλλον τους μαζί...
Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε θερμά επεισόδια από το Φθινόπωρο... Γνωρίζουμε πόσο "φανατικός" πατριώτης για τη Ρωσία είναι ο Πούτιν και γνωρίζουμε πως ο "ρατσισμός" και ο "φανατισμός" αποτελούν μορφή βίας...
Γνωρίζουμε και την πολιτική του Ομπάμα για την Αμερική αλλά και για την όλη του συμπεριφορά για την ανθρωπότητα. Δεν είναι "ρατσιστής" και δεν είναι "φανατισμένος", αλλά διακατέχεται από πανανθρώπινα αισθήματα για όλη την ανθρωπότητα κι όχι μόνον για ότι περικλείουν τ΄αμερικάνικα σύνορα.
Ο καθένας βέβαια ενδιαφέρεται για την οικονομική πολιτική της χώρας του. Το ρόλο που έπαιξαν οι χώρες της Ασίας έως τώρα πάλι το γνωρίζουμε, καθώς και αυτόν της Κίνας. Το πως κατόρθωσε τόσα χρόνια να εισχωρήσει η Κίνα σε όλο τον κόσμο και να πουλάει  τα προϊόντα της, δεν αποτελεί κρυφό μυστικό, το ότι έπαιξε το παιχνίδι όλων των πολυεθνικών εταιρειών, κλείνοντας τις τοπικές αγορές.
Το πλήγμα που συμβαίνει στην ελληνική αγορά, το γνωρίζουν οι Έλληνες καλύτερα απ΄ όλους. Καιρός είναι να δει η Ελλάδα τα δικά της οικονομικά συμφέροντα και να υπερασπίσει τον φυσικό της πλούτο. Ας αφήσει λοιπόν τους φανατισμούς με τις θρησκείες κι ας συνέλθει.
Κανένας δεν έχει κέρδος από τους Έλληνες "φανατισμένους" με την αναβίωση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, σε μια χώρα τόσων εκατομμυρίων Μουσουλμάνων...
 Δεν θέλω να προσθέσω τίποτ΄ άλλο. Απλά να εκφράσω τον καημό μου, σαν Ελληνίδα και να υπενθυμίσω σε άξιους πολιτικούς και άξιους Έλληνες επιχειρηματίες, να μη καταστρέψουν άλλο την οικονομία, την παιδεία, την ανάπτυξη κι ότι καλό αφορά τη χώρας μας. Γιατί οι Έλληνες δεν ξεχνούν καμιά προδοσία, όσα χρόνια κι αν περάσουν!..

Αλλά και κανείς λογικός άνθρωπος, όπου κι αν κατοικεί, όποιας χώρας κάτοικος είναι, όποια αδικία έχει η χώρα του υποστεί από τα συμφέροντα άλλων χωρών, δεν ξεχνάει, όποιο χαρτί απογραφής κι αν έχει στην ταυτότητά του.
Κι επειδή όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ κάτω από ΕΝΑΝ ΟΥΡΑΝΟ οπού σκεπάζει όλους, έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να κατανοήσει ο κάθε ένας πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει πόλεμο ενάντια σε άλλους και να λέει πως είναι για "ιερό σκοπό".
Το συμφέρον, αν βαφτίστηκε από τους ισχυρούς της γης "ιερός πόλεμος" χρησιμοποιώντας ως κι αυτόν τον Θεό, με όποιο όνομα κι αν τον λατρεύουν και με όποιες τελετές κι αν τον ευχαριστούν, ξεκαρδίζεται στα γέλια ο Θεός με τις πράξεις τους.
Κι επειδή όλα είναι μέσα στα δικά του σχέδια, αφήνει το σκοινί, όπως λέμε όταν αφήνουμε τον χαρταετό στον ουρανό, για να δει ως που φτάνει η ανθρώπινη αχαριστία...αλλά και ματαιοδοξία.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη