ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

ΠΑΝΑΓΙΑ Γράφει η Νότα Κυμοθόη

Π Α Ν Α Γ Ι Α*

Γράφει η Νότα Κυμοθόη

Η ΠΙΟ ΑΓΝΗ ΚΟΠΕΛΑ
ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΣΕ ΑΜΑΡΤΙΑ
ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Η ΠΙΟ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΜΑΝΑ
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΥ!!!
*ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ!!!
Ολομόναχη σε όλη της τη ζωή η Μαρία! 
Μια κόρη ευλογημένη, οπού από τα σπλάγχνα της ήρθε στο φως του κόσμου μας ο Λόγος του Θεού!..
Ο μονάκριβος υιός της !..Τη σταύρωση και το μαρτύριο του θανάτου του γνώρισε και είδε το γιο της επάνω στο σταυρό να πεθαίνει αβοήθητος από την σκληράδα των ανθρώπων, δίχως να βλάψει κανέναν! Ολομόναχη, ενωμένη με το Θείο Φως για Πάντα! 
Όποιος την πιστεύει είναι ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ!
 Η μόνη αγνή που άντεξε ως το τέλος την αγνότητά της μέσα στον ταραγμένο από την αμαρτία κόσμο μας!..
ΤΗ ΘΕΟΤΟΚΩ ΕΚΤΕΝΩΣ ΝΥΝ ΠΡΟΣΔΡΑΜΩΜΕΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΣΩΜΕΝ, ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΡΑΖΟΝΤΕΣ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΨΥΧΗΣ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΝ ΕΦ ΗΜΙΝ ΣΠΛΑΓΧΝΙΣΘΕΙΣΑ.ΣΠΕΥΣΟΝ ΑΠΟΛΛΥΜΕΘΑ ΥΠΟ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ.ΜΗ ΑΠΟΣΤΡΕΨΕΙΣ ΑΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΕΝΟΥΣ. ΣΕ ΓΑΡ ΚΑΙ ΜΟΝΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΚΤΗΜΕΘΑ.
ΟΥ ΣΙΩΠΗΣΟΜΕΝ ΠΟΤΕ ΘΕΟΤΟΚΕ, ΤΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΣΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ.ΕΙΜΗ ΓΑΡ ΣΥ ΠΡΟΪΣΤΑΣΟ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΣΑ, ΤΙΣ ΗΜΑΣ ΕΡΡΥΣΑΤΟ ΕΚ ΤΟΣΟΥΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ; ΤΙΣ ΔΕ ΔΙΕΦΥΛΑΞΕΝ ΕΩΣ ΝΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ; ΟΥΚ ΑΠΟΣΤΩΜΕΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΚ ΣΟΥ ΣΟΥΣ ΓΑΡ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΩΖΕΙΣ ΑΕΙ ΕΚ ΠΑΝΤΟΙΩΝ ΔΕΙΝΩΝ.
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΡΟΣΜΑΧΗΤΟΝ, ΕΛΕΟΥΣ ΠΗΓΗ, ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΝ, ΕΚΤΕΝΩΣ ΒΟΩΜΕΝ ΣΟΙ. ΘΕΟΤΟΚΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΠΡΟΦΘΑΣΟΝ, ΚΑΙ ΕΚ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΛΥΤΡΩΣΑΙ ΗΜΑΣ, Η ΜΟΝΗ ΤΑΧΕΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΣΑ.
ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ ΩΣ ΑΛΗΘΩΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕΙΝ ΣΕ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ, ΤΗΝ ΑΕΙΜΑΚΑΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΜΩΜΗΤΟΝ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ.ΤΗΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑΝ ΤΩΝ ΧΕΡΟΥΒΗΜ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΑΝ ΑΣΥΓΚΡΙΤΩΣ ΤΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΣ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΕΚΟΥΣΑΝ, ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΝΟΜΕΝ.
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .



© Nότα Κυμοθόη


Δεν υπάρχουν σχόλια: