http://todentrotiszois.blogspot.com

http://todentrotiszois.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ ΚΥΜΟΘΟΗ© Νότα Κυμοθόη

ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια

Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "Το ημερολόγιο των Μάγιας και το τέλος του παλιού κόσμου" ΔΟΚΙΜΙΟ

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
"Το ημερολόγιο των Μάγιας και το τέλος του παλιού κόσμου"
ΔΟΚΙΜΙΟ

   Η ιστορία των Μάγιας ξεκινά πολύ πριν το 2000 π.Χ. κι εξαφανίστηκαν πριν φτάσουν εκεί οι Ισπανοί (1519 μ.Χ.) και κατακτήσουν το Μexico. Είχαν ιδρύσει πάνω από 120 πολιτείες στο κέντρο της ζούγκλας του Γιουκατάν με γνώσεις που μετέφεραν από την παλιά τους πατρίδα, την Ατλαντίδα. Εκεί, στις περιοχές του Γιουκατάν, αναφέρονται παραδόσεις, οπού λένε πως την πατρίδα των προγόνων τους την κατάπιε η θάλασσα. Οι Μάγιας που κατοικούσαν στο Περού, είχαν σαν σύμβολο μια τρίαινα, όμοια με αυτή του Ποσειδώνα, που αποτελούσε το σύμβολο της Ποσειδωνίας-Ατλαντίδας. Μετά από την πλάκα της μεγάλης πυραμίδας του Παλένκε (ναός επιγραφών) και όλα τα πανάρχαια σχέδια που βρέθηκαν εκεί, πείσθηκαν οι αρχαιολόγοι κι όλοι οι δύσπιστοι, πως είχαν εκείνη την εποχή οι Άτλαντες τέλειες ιπτάμενες συσκευές και φυσικά χρησιμοποιούσαν...υγραέριο. Ο τεράστιος κρατήρας που υπάρχει στον κόλπο του Μεξικού, δημιουργήθηκε όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, από πτώση μετεωρίτη που δημιούργησε μεγάλες ανατροπές στην εδαφική ακεραιότητα της περιοχής. Δεν είναι φυσιολογικό το λιμάνι που βρέθηκε σε υψόμετρο 3000 και 4000 μέτρων στις Άνδεις. Αυτό σημαίνει πως μετατοπίστηκε εκεί λόγω συμπιέσεως ενώ άλλες περιοχές βυθίστηκαν. Είναι ένας λαός όλο μυστήριο και γνώσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων καθώς οι αστρονομικές τους γνώσεις αφήνει κατάπληκτους τους επιστήμονες. Είχαν τεράστιες μαθηματικές κι αστρονομικές γνώσεις με τις οποίες θεμελίωσαν τον πολιτισμό τους. Μέχρι το 900 μ. Χ. έχουν εξαπλωθεί ως τα βάθη της Ονδούρας με πόλεις που ξεδιπλώνονται πάνω σε τεράστιες υπερυψωμένες πλατφόρμες σε ομόκεντρους κύκλους.

Οι Πυραμίδες των Μάγιας ήταν στην κορυφή επίπεδες κι είχαν επάνω έναν Ναό

που αντιστοιχούσε σε κάποιο θεό ( ίσως ιερέα θεού γιατί είναι τάφος στη θέση αυτή κι εκεί υπήρχε από ένα κρανίο λαξευμένο με διαφορετικό πέτρωμα). Σύμφωνα με τις παραδόσεις των Μάγιας υπήρχαν 13 κρυστάλλινα κρανία στο μέγεθος φυσιολογικού ανθρώπινου κρανίου, με κινούμενη σιαγόνα που τραγουδά ή μιλά και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ανθρώπινης ζωής στη γη.

(εικόνα 1 Κρυστάλλινου Κρανίου. Από το Μουσείο του Ανθρώπου-Παρίσι, που βρήκε σε ανασκεφές στην Ονδούρα ο Φρέντερικ Μίτσελ το 1920. Φτιαγμένο από κρύσταλλο χαλαζία, δίχως καμιά γρατζουνιά).    Είχα την τύχη να το αγγίξω και να αισθανθώ όλους τους κραδασμούς του...καθώς κι άλλα 2 κρανία από αυτή την εποχή...Ευχαριστώ γιαυτό τους αγαπημένους μου Δασκάλους...Αποτελούσε κάτι σαν τον απαγορευμένο καρπό στο Δέντρο του Παραδείσου κι απαγορευόταν να το αγγίξουν οι απλοί άνθρωποι. Μόνον οι Μύστες είχαν σχέση με αυτό. Πίστευαν στην Παγκόσμια Διάνοια που παρίσταναν με "ιπτάμενο φίδι",  τις γνώσεις του οποίου τις έδωσαν οι θεοί και το Σύμπαν κι είχε τυπωθεί σε κάθε ένα από αυτά τα ιερά κρανία. Αποτελούσε το σύμβολο του θεού ήλιου ή βασιλιά Ήλιου, Πακάλ Βοτάν (ιερέας ηγέτης της Ατλαντίδας με μακρύ χιτώνα και μανδύα) που τον παρίσταναν σαν φίδι με φτερά στα χρώματα του ουράνιου τόξου.
  Στην Πυραμίδα Kukulkan, αναφέρει ένα αρχαίο κείμενο του Τεοτιχουακάν, πως εκεί συγκεντρώθηκαν οι θεοί κι έκαναν συμβούλιο για τον άνθρωπο πριν την εποχή του homo sapiens. Αυτή η πυραμίδα έχει 4 σκάλες που αντιπροσωπεύουν με 91 σκαλοπάτια η κάθε μια και με το κορυφαίο είναι 365, όσες οι μέρες του χρόνου. 

    
   Στην Ινδία, στον άλλον Ναό του Σείριου Ήλιου, ή Κυρίου Ήλιου, όπως λένε οι ντόπιοι και περιγράφω στο βιβλίο μου "Η Λύτρωση" εκδόσεις Ίαμβος, 2007, τον οποίο κατέστρεψαν την ίδια εποχή οι Ισπανοί και Πορτογάλοι, υπάρχει πριν ένας ναός σε σχήμα μιας τετρακτύος.


Αφού με τις μεγάλες ανακαλύψεις οι Ισπανοί και Πορτογάλοι κατέστρεψαν τους Ναούς του Ήλιου όπου κι αν υπήρχαν, άρχισαν οι μοναχοί να πλιατσικολογούν ότι πολύτιμο έβρισκαν ή να το καταστρέφουν, πιστεύοντας πως έτσι καταστρέφουν τον παλιό κόσμο και εκχριστιάνιζαν τους ανθρώπους εκεί.   Στην παράδοση των Μάγιας υπήρχε μια ιστορία σαν αυτή του Αδάμ και της Εύας, μόνο που το ιερό τους δέντρο ήταν η κολοκύθα κι ο καρπός της, οπού το εσωτερικό του έμοιαζε σαν το μυαλό του ανθρώπου.

   Σε σκαλίσματα που βρέθηκαν στον τάφο του Πακάλ Βοτάν, υπάρχει μια επιγραφή
 που είναι το κλειδί για την προέλευση των Μάγιας:


      
   Μοιάζει σαν μια Ουράνια Πνευματική Επικοινωνία μέσα από την οποία ο Μύστης
 απογειώνεται...
   Αλλά, οι επιστήμονες λένε πως είναι ένας αστροναύτης μέσα σε έναν πύραυλο...
   Οι Μάγιας πίστευαν στους παράλληλους κόσμους δηλαδή γήινα βασίλεια κι επουράνια, δηλαδή πίστευαν στην άλλη ζωή.
   Πρόσφεραν θυσίες ανθρώπων με το δηλητήριο του βατράχου, κι αφαιρούσαν την καρδιά, την οποία πρόσφεραν στους θεούς κι έθαβαν το σώμα στο χώρο που ήθελαν να εξευμενίσουν.


   Είχαν 2 ημερολόγια το 1 από 365 ημέρες το Ηλιακό κι ένα Ιερό με 260 ημέρες το Τζόλκιν που κρατούσε τους κύκλους της Δημιουργίας. Ο χρόνος και η θρησκεία συνδέονταν. Όλοι οι θεοί συμπλέκονταν σε συνεχείς διαδοχές από θεό σε θεό. Υπάρχει ένας κύκλος Ήλιου με 68. 302 ημέρες κι ύστερα από 20 τέτοιες περιόδους μια αναστροφή μαγνητικού πεδίου.

  Προέβλεψαν την δική τους καταστροφή το 620 μ. Χ. και την μαγνητική αναταραχή του Ήλιου το 2012 που έχει μεγάλη επίδραση στη γη, λόγω εξαφάνισης της Αφροδίτης κι εμφάνιση των Πλειάδων.

Δηλαδή έχουμε μια μεγάλη αλλαγή αστρολογικής επιρροής από τον ουράνιο θόλο;


   Οι Πλειάδες είναι ένα αστρικό σμήνος, που αποτελείται από 3.259 φωτεινά αστέρια μεγάλου μεγέθους, όπως η Πούλια ή Αυγερινός όπως συνήθως λέγεται το άστρο που λάμπει στον ουρανό πρώτο μετά τη δύση του ήλιου και το πρωί πριν την ανατολή. Έχουν πολλούς φυσικούς δεσμούς μεταξύ τους και απορροφούν τα άστρα που πλησιάζουν κοντά τους μέσα στο νέφος τους από αέριο και σκόνη. Απέχουν από τη Γη περίπου 380 έτη φωτός...
    Στην ελληνική Μυθολογία οι Πλειάδες ή Ατλαντίδες ήταν κόρες του  Τιτάνα Άτλαντα κι ήταν απαρηγόρητες για το μαρτύριο του πατέρα τους να κουβαλά στις πλάτες του τον Ουρανό, μετά την καταδίκη του από το Δία και την εξαφάνιση των αδερφών τους Υάδων*. Τριγυρνούσαν στα δάση και στα βουνά γιατί τις κυνηγούσε ο Γίγαντας Ωρίων, όπως υπάρχει στην Βοιωτική παραλλαγή του Μύθου. Ο Δίας τις λυπήθηκε και τις μεταμόρφωσε σε λαμπερά αστέρια...το ίδιο και τον Ωρίωνα.

    

(το σύμπλεγμα Μερόπη, από τη ΝΑSΑ)


  Τα ονόματά τους είναι ελληνικά και είναι οι 7 κόρες του Άτλαντα: η Μερόπη (μητέρα του Γλαύκου από το Σίσυφο), Μαία (μητέρα του Ερμή από το Δία), Αστερόπη (μητέρα του Οινόμαου από τον Άρη), Ταϋγέτη (μητέρα του Λακεδαίμονα από το Δία), Κελαινώ, Ηλέκτρα (μητέρα Δαρδάνου και Ιασίονος από το Δία) και Αλκυόνη (μητέρα του Υριέα και της Αθούσης από τον Ποσειδώνα).
Pleiades photo

Στις ορεινές περιοχές οι βοσκοί με την εμφάνισή τους ανατολικά (κοντά στις 21 Μαΐου περίπου) υπολογίζουν το χρόνο που έρχεται το Καλοκαίρι κι όταν εξαφανίζονται δυτικά (περίπου στις 14 Νοέμβρη) ξέρουν ότι έρχεται ο χειμώνας.


  * Οι Υάδες ( γνωστές κυρίως : Φάολα, Αμβροσία, Ευδώρα, Κορωνίς και Πολυξώ) είναι ένα ανοιχτό αστρικό σμήνος στον αστερισμό του Ταύρου και τα φωτεινότερα αστέρια του σχηματίζουν στον ουρανό ένα σχήμα "Λ" μαζί με τον Αλντεμπαράν που δεν ανήκει σε αυτό το σμήνος. Είναι το πιο φωτεινό αστρικό σμήνος στη Γη σε απόσταση 151 έτη φωτός. Η εμφάνισή τους στον ουρανό, πριν την αυγή, προμηνύει τις πρώτες βροχές μετά το καλοκαίρι. Ονομάστηκαν Υάδες από το αρχαίο ελληνικό ρήμα υώ=βρέχω, κόρες της βροχής ή Νύμφες ή Νεράιδες.

Hyades.jpg
 Οι Πλειάδες μαζί με τις Υάδες αποτελούν τις Ατλαντίδες. Επειδή ανέθρεψαν το Διόνυσο που σχετίζεται με την βλάστηση και τη γονιμότητα γιαυτό και κατέχουν ιδιαίτερη θέση στον ουράνιο θόλο. 


 Οι Πλειάδες αναφέρονται από τον Ησίοδο στο έργο του : "'Εργα και Ημέραι", στο οποίο δίνει πρακτικές συμβουλές. Αποτελεί δε ένα από τα πιο γνωστά διδακτικά επικά ποιήματα του Βοιωτού Ποιητή, αποτελούμενο από 828 εξάμετρους στίχους. Το έγραψε με αφορμή τη διαμάχη που είχε με τον αδερφό του Πέρση για την πατρική κληρονομιά. Αναλύει τη δομή της ανθρώπινης κοινωνίας, τις ηθικές υποχρεώσεις κάθε ανθρώπου και την προέλευση του κακού στον κόσμο.  Μια άλλη εκδοχή είναι πως οι Πλειάδες ήταν οι Παρθένες ιέρειες της θεάς Αρτέμιδος, θεάς του κυνηγιού και της Σελήνης κι όταν τις νύχτες χόρευαν στα δάση, ο κυνηγός Ωρίων με τους συντρόφους του κυνηγούς τις καταδίωκε κι εκείνες φοβισμένες ζήτησαν βοήθεια από την Άρτεμη και το Δία, κι εκείνος δίδοντάς τους έλεος, τις μεταμόρφωσε σ΄ένα σμήνος περιστέρια που έφυγαν στον ουρανό και έγιναν φωτεινά άστρα...Λυπημένη η Άρτεμις ζήτησε εκδίκηση για τον Ωρίωνα και ένας μεγάλος σκορπιός τον καταδίωξε...   Στη Βόρεια Αμερική (Καναδά), σε μια φυλή Ινδιάνων των Kiowa, υπάρχει ένας παρόμοιος θρύλος για 7 κορίτσια που καταδίωκε μια μεγάλη αρκούδα και το Μεγάλο Πνεύμα τις άρπαξε και τις πήγε στον Ουρανό κι έγιναν αστέρια.    Στην Alberta του Καναδά, η φυλή  των Ινδιάνων Blackfoot στη Νότια και Βόρεια Μοντάνα, έχουν έναν θρύλο για 7 αγόρια που διώχτηκαν από τη φυλή τους και έγιναν φίλοι με μια αγέλη λύκων που τα προστάτεψε από τη μεγάλη αρκούδα. Ζήτησαν να φύγουν από τη γη και να γίνουν φωτεινά αστέρια και το Μεγάλο Πνεύμα τα πήρε μαζί του στον Ουράνιο θόλο και λάμπουν εκεί. Όταν λάμπουν στον ουρανό πάντα μια μεγάλη αρκούδα απειλεί τους ανθρώπους...


   Ακόμα λένε άλλοι μύθοι, πως είναι τα μάτια των αρχαίων θεών στον Ουρανό.   Για τους Αιγύπτιους οι Πλειάδες εκπροσωπούν την αρχαία θεά Νέιθ ή Καθαρή Θεά =Θεία Μητέρα και Γυναίκα του Ουρανού.

    
  Τα χρόνια πέρασαν κι ήρθε στη Γη ο Ι. Χριστός που ισχυριζόταν πως είναι Θεός ίδιος με τον πατέρα και το ιερό φως και υπενθύμιζε στους ανθρώπους την Θεία Αγάπη του Πατέρα και τη θεϊκή τους υπόσταση που είχαν ξεχάσει αλλά και την αγάπη του φωτός που πρέπει να έχουν μεταξύ τους.
  Ο Ι. Χριστός, όταν εμφανίστηκε, ως ενσάρκωση Θεού, όλος Φως, ως υιός θεού πατέρα ιερού φωτός, σταυρώθηκε για την Πανανθρώπινη Αγάπη κι όχι για το κέρδος των όποιων ομάδων τον εκπροσωπούν. Αλλά ο ίδιος ο Χριστός, ως οντότητα από φως και παντογνώστης γνώριζε και είχε όλη την έως της εποχής του ενέργεια όλων των φωτεινών θεών και φυσικά γνώριζε πολύ καλά τον πατέρα Θεό του ίδιου φωτός απ΄το οποίο κι ο ίδιος προερχόταν. Κι ενώ έδειξε όλη την δύναμη του θεϊκού φωτός, ακόμα και σήμερα οι άνθρωποι που τον εκπροσωπούν, στέκονται στην σταύρωσή του. Γιατί στέκονται στον πόνο κι όχι στη χαρά της Ανάστασης, της Μεταμόρφωσης και στην χαρά της Πεντηκοστής;

  Δεν είναι χρήμα ο χρόνος, αλλά τέχνη! Φυσικά οι άνθρωποι σήμερα δεν μπορούν ακόμα να κατανοήσουν πως όλοι επάνω στη Γη είμαστε εδώ με κάποια αποστολή. 
Κι αυτή η τέχνη έχει να κάνει με τον τρόπο πολιτισμού των ανθρώπων μέσα από τον οποίο επικοινωνούμε και συνυπάρχουμε όλοι επάνω στη γη, αγαπημένοι! Αλλά αυτή η τέχνη είναι ένας συνεχής διάλογος πολιτισμού που ενώνει τους λαούς επάνω στη γη.


   Η 21. 12. 2012, ημέρα Παρασκευή, αποτελεί το τέλος αυτού του κύκλου, όπου όλη η παλιά νοοτροπία εξαφανίζεται και ένας άλλος κόσμος γεννιέται...Ένας κόσμος, όπου θα λάμψει πάλι εκέινο το αιώνιο φως το ιερό και λαμπρό που ενώνει τους ανθρώπους παγκοσμίως με αγάπη και πλήρη συνείδηση, δίχως διαχωρισμούς. Και φυσικά, ήρθε η εποχή όπου η δύναμη των Ελ και Ηλ θα ενωθούν!Τα δυο Ε που έχουν σχέση με τα δύο ημισφαίρια των ενεργειών, διότι θα καθαρθούν πλέον όλα τα ιερά και θα ενωθούν!   Μέσα λοιπόν σε τόσο άπλετο φως, όπου όλα έχουν φανερωθεί κι όλα έχουν υπωθεί, με τη Γη να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο και το κέντρο του Γαλαξία, σε μια περίπτωση τέτοια, οπού συμβαίνει κάθε 25.800 χρόνια, τι άραγε θα συμβεί; Κανείς δεν γνωρίζει, αλλά οι Μάγιας πίστευαν πως είναι κάτι το επικίνδυνα τρομερό και καταστροφικό...

  Οι φυσικοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως επειδή ο ήλιος φτάνει στο τέλος της 11ης ηλιακής κηλίδας κύκλου του αυτό το έτος (2012) ανατρέπονται οι μαγνητικοί του πόλοι κι επηρεάζουν το μαγνητικό πεδίο της γης με φορτισμένα μαγνητικά σωματίδια που δημιουργούν πολλές εκρήξεις μακριά από τον ήλιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια υπερθέρμανση του πλανήτη Γη, σεισμικές δραστηριότητες, τσουνάμι και λιώσιμο παγετώνων με πολλές πλημμύρες.


   Ας έχουμε θετική σκέψη και ας σκεφτούμε πως όλα επάνω στη Γη είναι προσωρινά. Ας ζήσουμε αγαπημένα με όλους που σκέφτονται θετικά για χαρά και δημιουργία, όχι μόνον για εμάς αλλά για όλους και μαζί με όλους!..  Είμαστε άραγε, οι μοναδικοί άνθρωποι στο Σύμπαν, καθώς υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες παρόμοιοι με τη Γη που περιφέρονται γύρω από κάποιο αστέρα παρόμοιο με τον δικό μας Ήλιο;  Τι ανατροπές θα συμβούν στη ζωή μας, καθώς οι μεν προφητείες λένε πως επιστρέφουν οι...Ατλάντιοι κι ανάμεσά μας... έχουμε ενσαρκώσεις θεϊκών όντων με γνώσεις οπού δεν είναι συμβατές με τον κοινό άνθρωπο;

  Ίδωμεν...

Η δική μου άποψη είναι πως έχουμε μια Νέα Αρχή...
Κι ας έρθει καλή κι ευλογημένη ας είναι!.


Με αγάπη για την Αγάπη
και αγάπη για το Φως της Αγάπης 
Νότα Κυμοθόη

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: