ΓΝΩΜΗ

"ΩΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΕΙ ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ"
Όμηρος, Οδύσσεια
Όπως πάντοτε τον όμοιον οδηγεί ο Θεός ως τον όμοιον
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)


Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Νότα Κυμοθόη "Η ασυνέπεια μιας συνάντησης" Μυθιστοριογραφία

Νότα Κυμοθόη "Η ασυνέπεια μιας συνάντησης"
Μυθιστοριογραφία
      Στην Ελάτεια ο Ιούνιος είναι ζεστός μήνας. Οι μέρες σφύζουν από καύσωνα. Οι λόφοι ολόγυρα με τις ελιές και παραπίσω τα γυμνά βουνά τη σφίγγουν. Σαν μαντήλι μοιάζουν σε λαιμό γυναίκας που δυσκολεύεται ν΄ ανασάνει. Ο κάμπος αποπνέει μια δυνατή υγρασία, που δε βαστιέται με τίποτα. Ξεπετάγεται ορμητική από τα καλλιεργημένα χωράφια κι ανακατεύεται με μυρουδιές καλοκαιρινές. Όπως αυτή της καλαμιάς, που έμεινε ύστερα από το θέρισμα του σταριού. Μαζί μ' αυτή της πεπονίλας, που έρχεται από τα πρώιμα μποστάνια κι ανασαίνει αρωματικά μέσα στη νύχτα, σχεδόν χοροπηδά... (πατώντας πάνω στην εικόνα της εφημερίδας θα διαβάσετε τη συνέχεια). Κι όσοι είστε αναγνώστες του ΝΟΥΜΑ θ΄ απολαύσετε το πλούσιο περιεχόμενό του σε γνώση οπού εκπαιδεύει και προσφέρει τέρψη, σε κάθε απαιτητικό αναγνώστη.
     


    Το εκτενές απόσπασμα που έχει δημοσιεύσει η λογοτεχνική εφημερίδα ΝΟΥΜΑΣ, στο τεύχος Μάιος -Ιούνιος 172 είναι από το βιβλίο μου "Η ΔΡΑΣΚΕΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ" έκδοση 2002 Χρήστος Ε. Δαρδανός, 
      
     Ευγνωμονώ το Γιάννη Νικολόπουλο, και όλους όσους εργάστηκαν γι΄ αυτό το τέυχος της λογοτεχνικής του εφημερίδας.

        Ευγνωμονώ και όλους τους αναγνώστες του βιβλίου μου Η ΔΡΑΣΚΕΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ για τις υπέροχες κριτικές τους και τα καλά τους λόγια.
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: